Andrej Kotljarchuk

Andrej Kotljarchuk

Docent

Projektforskare

Jag är docent i historia vid Samtidshistoriska institutet, Jag är ledare av projekt ”Memory Politics in Far-Right Europe: Celebrating Nazi Collaborationists"

08-608 40 66 086084066

Institutionen för historia och samtidsstudier

F832

Hej,

Jag är docent i historia och projektforskare vid Samtidshistoriska institutet, Institutionen för historia och samtidsstudier.

Bland mina pågående projekt ledning av projekt "Soviet Nordic Minorities and Ethnic Cleansings on the Kola Peninsula" (Östersjöstiftelsen 2013-2016) och koordinering av internationella nätverket som belyser Stalins terrors mot minoriteter i Sovjetunionen (Svenska institutet). Jag är medverkande i ett internationellt projekt om folkmordet på romer i Ukraina under andra världskriget (Östersjöstiftelsen 2012-2016) och i ett nytt projekt ”Police, Experts and Race: Handling the ”Gypsy Plague” in Denmark, Sweden and Latvia, 1930-1945” (Östersjöstiftelsen 2016 – ).

Sedan januari 2016 är jag adjungerade ledamot i styrgruppen för Historiska Studier vid Södertörns högskola.

Länk till min webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

DiVA (Digitala Vetenskapliga Arkivet) är högskolans databas för digital publicering och registrering av publikationer som producerats av forskare, lärare och studenter.

Till DiVA