Ann Werner

Ann Werner

Docent

Lektor

Jag är docent i genusvetenskap och studierektor för forskarutbildningen i genusvetenskap. Min forskning undersöker möten mellan genus, musik och medier.

08-608 45 66 086084566

Institutionen för kultur och lärande

PC224

Jag är lärare och forskare i genusvetenskap på Södertörns högskola sedan 2009. Under den period jag arbetat på Södertörn har jag bland annat forskat om Nordisk populärmusik online i ett STINT-finansierat projekt och i projektet "A qualitative study of music cultures among young people in Moscow and Stockholm" finansierat av Riksbankens Jubileumsfond. Just nu forskar jag om #MeToo inom musikbranschen. Jag undervisar även i genusvetenskap och inom lärarutbildning, samt är studierektor för forskarutbildningen i genusvetenskap.

Innan jag kom till Södertörns högskola disputerade jag på en avhandling om tonårstjejer, deras musikkultur och genusskapande. Min forskning har ofta handlat om genus och medierad musik. Jag undersöker ofta kulturella representationer: människors användningar, upplevelser och produktion av dessa, samt de medieteknologiska villkoren för dem. Tidigare har jag också undervisat och forskat vid Linköpings universitet, Linnéuniversitetet och Stockholms universitet. Jag forskar för närvarande om musik, feminism och politik i medier och om inkludering och exkludering av studenter på lärarprogrammen (förskola- och ämneslärarprogrammen) i en studie där studenter intervjuas.

Min senaste artiklel: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/15405702.2020.1715980 Länk till annan webbplats.

Länk till min webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

DiVA (Digitala Vetenskapliga Arkivet) är högskolans databas för digital publicering och registrering av publikationer som producerats av forskare, lärare och studenter.

Till DiVA