Dela

Facebook Mail Twitter

2019-02-28

Välkommen till nya webbplatsen!

Nu är äntligen bibliotekets och Södertörns högskolas nya webbplats uppe. Kolla och kom gärna med synpunkter. Vi uppskattar alla förbättringsförslag.

Student läser på en surfplatta

För bibliotekets del finns en huvudsida som delas in i fyra ingångar.

Låna och besöka

Under denna ingång kan du läsa mer om vad som gäller för att låna, besöka och studera på biblioteket. Du hittar bland annat information om alla som arbetar här och en särskild sida med frågor och svar kallad Hur gör jag på biblioteket?

Söka

Här hittar du allt om vilket material biblioteket erbjuder och hur du bäst söker information. Om du letar efter något vi inte har kan du lämna ett inköpsförslag eller beställa ett fjärrlån. Du kan boka sökhandledning och även introduktion till talböcker och andra anpassade medier ifall du har en läsnedsättning.

Skriva

Här finns praktiska tips främst för dig som skriver uppsats, med fokus på referenser. Här kan du bland annat ladda ner bibliotekets populära guider till referenssystemen Harvard, APA och Oxford. Om du är lärare kan du anmäla intresse för bibliotekets undervisning.

Publicera

Den sista anhalten för den som sitter och sliter med en uppsats kanske är när den publiceras. Men det finns så mycket därefter. Under ingång Publicera hittar du såväl instruktioner kring hur du publicerar din egen uppsats i DiVA som råd om hur du som forskare publicerar Open access.

Synpunkter?

Vi är mycket nyfikna på vad du tycker om den nya webbplatsen! Mejla oss på biblioteket@sh.se eller använd funktionen för återkoppling som finns på varje sida.

Mer om webbplatsen hittar du i nyhet på startsidan.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-02-28