Dela

Facebook Mail Twitter

2019-03-27

Söka till högskolan med läsnedsättning

Har du en läsnedsättning och funderar på att plugga i höst? På de större utbildningarna på Södertörns högskola och Röda Korsets Högskola finns den mesta kurslitteraturen tillgänglig som talbok redan vid kursstart.

Student läser på en surfplatta

Funderar du på att söka till högskolan i höst?

Det kan vara bra att känna till att du som har någon form av läsnedsättning, till exempel ADHD, dyslexi eller nedsatt syn, har rätt att få din obligatoriska kurslitteratur inläst som talbok.

Ett vanligt problem är dock att det kan ta tid att framställa en talbok. Det krävs alltså god framförhållning, vilket inte alltid är möjligt för dig som student, i synnerhet inte som ny på en utbildning.

Därför arbetar vi på biblioteket med att redan före kursstart se till att kurslitteratur görs tillgänglig i förväg, utan att någon specifik student gjort en beställning. Det gäller en rad utbildningar, bland många andra lärarutbildningen på Södertörns högskola och sjuksköterskeutbildningen på Röda Korsets Högskola. Du som väljer någon av dessa utbildningar får alltså tillgång till det mesta av din obligatoriska kurslitteratur som talbok redan från kursstart, vilket ger dig möjlighet att studera mer på samma villkor som dina kurskamrater.

Välkommen att söka till Södertörns högskola och Röda Korsets Högskola!
Sista ansökningsdag för höstterminen är på måndag 15 april.

Är du redan student på SH eller RKH i behov av talböcker eller vill du veta mer om vad vi kan hjälpa dig med? Läs mer på sidan Bibliotekets hjälp och stöd till dig med funktionsnedsättning.

Vill du läsa mer om det här området:
Bibliotek

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-03-27