Dela

Facebook Mail Twitter

2019-09-02

Ny student? Välkommen till biblioteket!

Det är lätt att bli förvirrad för den som är ny. Här har vi därför samlat information som är viktig för dig som precis har börjat.

Student läser på en surfplatta

Biblioteksintroduktioner

Just nu kan du komma på en introduktion till biblioteket med guidad tur. Passa på att fråga! Biblioteksintroduktioner erbjuder vi 3, 4 och 5 september klockan 11:30 i bibliotekets lounge. Vi vänder oss till alla nya SH-studenter. Välkommen att droppa in!

Missade du chansen? Häng med Julia i filmen så får du veta hur du lånar och lämnar tillbaka böcker.

Lånekort

För att kunna låna behöver du ett lånekort. Är du student på Södertörns högskola är SH-kortet ditt lånekort. Du behöver alltså inte göra något speciellt för att komma igång att låna. Är du student på Röda Korsets Högskola eller Stockholms Musikpedagogiska Institut behöver du komma till bibliotekets infodisk och visa legitimation så får du ett lånekort på plats.

Läs mer om bibliotekets lånetider och hur du gör för att låna på sidan Låna.

Hitta kurslitteratur

Sitter du med en lång lista som du inte har någon aning om hur du ska ta dig an? Hjälp kring hur du ska tolka litteraturlistan hittar du på sidan Förstå din litteraturlista.

Anpassad kurslitteratur

Om du har en funktionsnedsättning som medför ett läshinder har du rätt att få din litteratur som talbok eller punktskrift. Läs mer om hur det går till och boka ett personligt möte på sidan Skaffa talböcker och annan anpassad media.

E-böcker och databaser

Du som är student på Södertörns högskola eller Röda Korsets Högskola kan komma åt bibliotekets databaser och e-böcker hemifrån. Sök i Söderscholarlänk till annan webbplats eller leta upp en särskild databas i bibliotekets databaslistalänk till annan webbplats.

Hjälp om hur du loggar in hittar du på sidan Hjälp att logga in i databaser.

Behöver du hjälp?

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Fråga i infodisken eller ring, mejla eller chatta med oss. Ingen fråga är för dum! Våra kontaktuppgifter och öppettider finns på sidan Kontakt och öppettider.

Välkommen till biblioteket!

Vill du läsa mer om det här området:
Bibliotek

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-09-04