Södertörns högskola övergår till distansundervisning - ingen undervisning i högskolans lokaler från och med onsdag 18 mars.

Regeringen rekommenderade den 18 mars att alla högskolor och universitet går över till distansundervisning. Södertörns högskola har följt rekommendationen och ingen undervisning sker i högskolans lokaler tillsvidare. Studenter ombeds att ta del av information från respektive kurs eller program via Studiewebben. Medarbetare och studenter kommer in i högskolans lokaler med passerkort och både Infocenter och Biblioteket är öppna.

Uppdaterad:

2020-03-25

kl. 10:48

Stäng meddelande

Dela

Facebook Mail Twitter

2019-11-13

Uppsatspanik?

Biblioteket kan hjälpa dig både att hitta forskning och att skriva referenser. Vi erbjuder både öppen och bokningsbar handledning. Nytt för terminen är att ett handledningstillfälle ges på distans. Sökhandledningen håller öppet ända till 20 december.

Student läser på en surfplatta

Biblioteket erbjuder sökhandledning till dig som är student vid Södertörns högskola eller Röda Korsets Högskola och som vill lära dig mer om informationssökning eller referenshantering i ditt arbete med en uppsats eller liknande.

Vi arbetar tillsammans med frågor som:

  • Var söker jag efter tidigare forskning om mitt uppsatsämne?
  • Hur får jag fler relevanta sökträffar?
  • Vad är en vetenskaplig artikel?
  • Hur skriver jag referenser?

Välkommen på öppen sökhandledning måndagar 14–16 och torsdagar 10–12 i Infoverkstan UB 517. Öppen sökhandledning betyder att du inte behöver boka tid.

Om du vill ha mer djupgående hjälp kan du även boka tid. Vi erbjuder 4 bokningsbara tider varje vecka, varav 1 på distans via videokonferenslänk. All bokad sökhandledning bokar du i vårt bokningssystemlänk till annan webbplats.

Läs mer om vår handledning i informationssökning och referenser på sidan Boka sökhandledning.

Sista sökhandledningstillfället för terminen är 20 december.

Välkommen!

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Bibliotek

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-11-13