Dela

Facebook Mail Twitter

Vill du kunna läsa med öronen? Talsyntesen Tortalk finns nu till din egen dator för alla SH-studenter!

Nu kan du som är student på Södertörns högskola äntligen få talsyntes på din egen dator. Med programmet Tortalk kan du få e-böcker, artiklar, dina egna texter och annan digital text upplästa av en datorröst.

Student läser på en surfplatta

Tortalk är enkelt att använda och omvandlar automatiskt text på din skärm till tal. Programmet är framför allt utvecklat för dig som har någon typ av läsnedsättning, men är också användbart när du läser på ett annat språk än ditt förstaspråk. Till exempel om du har ett annat modersmål än svenska, eller har svårt med akademiska texter på engelska. Eller bara vill kunna variera din läsning.

Du som är student på SH får ladda ner Tortalk utan kostnad på din egen dator. Det finns både för Windows och Mac. Du kan välja själv vilka språk och röster du har nytta av, röster finns på 20 olika språk. Efter studierna får du behålla programmet men har inte tillgång till nya uppdateringar. Programmet kommer också att finnas i samtliga datorsalar på campus.

Studieverkstans sida finns information du behöver för att komma igång.

Se en kort film om hur programmet fungerarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student Läs mer om: Bibliotek

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-09-10