Dela

Facebook Mail Twitter

2020-07-28

Information från biblioteket med anledning av Coronaviruset

Här hittar du all samlad information om vad vi erbjuder - på distans och på plats. Sidan uppdateras löpande. Senast uppdaterad 22/9.

Student läser på en surfplatta

Öppet för studenter och personal - fortsatt stängt för allmänheten i höst

Biblioteket har öppet för studenter och personal på SH, RKH och SMI. Du behöver ha ett passerkort för att komma in. Läs mer om hur du skaffar passerkort.

Vi fortsätter att ha stängt för allmänheten (inklusive exempelvis studenter på Stockholms universitet, KI och KTH). Vi beklagar detta och välkomnar dig åter när så är möjligt.

Med hänsyn till utvecklingen kan vi behöva stänga eller ändra öppettider med kort varsel på grund av nya direktiv eller personalbrist. Vi uppdaterar denna artikel samt ändrar öppettiderna på webbplatsen så fort något ändras, så ta för vana att alltid besöka www.sh.se/bibliotek innan du kommer till oss. Och glöm inte att du kan nå oss via telefon, mejl och chatt! Klicka på kontaktbollen här på sidan så hittar du alla uppgifter. Alla öppettider hittar du på sidan Kontakt och öppettider.

Grupprum

Alla grupprum är stängda tills vidare. Resursrummetlänk till annan webbplats, för dig med läsnedsättning, håller öppet för en behörig användare åt gången.

Besöka

Naturligtvis gäller Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att inte komma in vid symtom eller närkontakt med smittad. Se Rekommendationer med anledning av coronaviruset för information från Södertörns högskola (nyhet, uppdateras löpande).

Tänk även på att hålla avstånd på 1,5 meter till andra besökare och personal. Sprita eller tvätta händer innan du kommer och går.

Håll avstånd även när du köar. Max 2 personer samtidigt i kopieringsrum. Se skyltar på bord för information om hur många som tillåts vid varje bord.

Låna

Om du behöver hämta en reserverad bok men inte vill, kan eller får komma till biblioteket kan du skicka någon annan som ombud. Ombudet behöver ha med sig din och sin egen giltiga legitimation. Eftersom bibliotekets dörrar hålls låsta med anledning av pandemin behöver ombudet för tillfället vara student eller personal på SH, RKH eller SMI eftersom hen måste släppa in sig själv genom att dra sitt eget passerkort. Om du inte längre behöver boken du reserverat, var snäll och meddela oss det så att nästa person kan få chansen. Sedan 6/5 kan enbart studenter och personal på SH, RKH och SMI låna böcker.

Återlämna

Du kan alltid återlämna böcker i bokinkastet vänster om entrén. Du kan också posta boken till Södertörns högskolebibliotek, 141 89 Huddinge. Observera att du själv står för portokostnad.

Förseningsavgifter

Förseningsavgifter är nu återinförda. De var tillfälligt slopade på kursböcker under perioden 11 mars-23 augusti, men är nu åter i bruk.

E-böcker, tidskrifter och databaser

Du som är student eller personal på SH eller RKH kommer som vanligt åt våra e-resurser hemifrån. Information om hur du gör för att logga in hittar du på sidan Logga in utanför campus. Har du problem? På den sidan hittar du även vanliga frågor och svar.

Vi har sammanställt en lista med e-resurser tillfälligt öppna under pandemin. Listan uppdateras kontinuerligt.

Sökhandledning och referenshandledning

Sökhandledningen är öppen digitalt via verktyget Zoom. Drop in-handledning är tills vidare inställd. Kontakt via biblioteket@sh.se.

Talboksintroduktioner

Har du en funktionsnedsättning och behöver talböcker eller annan anpassad media? Välkommen till Talboksservice! Vi ger introduktioner på distans, normalt via Zoom. Boka genom att fylla i formuläret Skaffa talböcker och annan anpassad media. Kontakt via talbok@sh.se.

Återkommande evenemang

Meditationen som hålls av Universitetskyrkan har dragit igång igen, nu digitalt. Varje tisdag 13:30-13:45 via Zoom. Länk till Zoomträfflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Lösenord: 045041.

Kontakta oss

Har du några som helst frågor – tveka inte att kontakta oss.

Du hittar kontaktuppgifter i kontaktbubblan eller via sidan Kontakt och öppettiderlänk till annan webbplats.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Bibliotek

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-09-22