Dela

Facebook Mail Twitter

Handledning hemifrån

Ensam och isolerad i pandemin? Bibliotekets hjälpfunktioner håller öppet via Zoom. Välkommen att boka!

Student läser på en surfplatta

Sökhandledning

Sitter du ensam med en uppgift som känns svår? Kanske hittar du inte tillräckligt med forskning till uppsatsen, eller har tvärtom svårt att sålla bland allt som finns? Eller har du problem med referenshanteringen - hur var det egentligen en harvardreferens ser ut? Sökhandledningen håller öppet med utökat antal pass. All handledning sker via Zoom.

Boka sökhandledning direkt - till bokningssystemet. Länk till annan webbplats.

Läs mer om sökhandledning.

Talböcker

Har du svårt att läsa tryckt kurslitteratur på grund av till exempel dyslexi, ADHD eller nedsatt syn? Då kan vi hjälpa dig att få tillgång till talböcker. Efter en introduktion via Zoom kan du själv läsa och ladda ner de böcker du behöver.

Boka talboksintroduktion direkt - fyll i formuläret.

Läs mer om talböcker och annat stöd till dig med funktionsnedsättning.

Handledning för forskare och doktorander

Visste du att biblioteket erbjuder handledning och stöd på distans för dig som är forskare eller doktorand? All handledning sker i Zoom. Vi vägleder dig bland annat till hur man använder referenshanteringsprogram, publicerar open access, eller registrerar publikationer i DiVA. Du kan även få svar på dina frågor om exempelvis forskningsdata, ORCID, val av tidskrift eller bibliometri.

Kontakta oss på publications@sh.se för att få veta mer och för att boka.

Läs mer om vad biblioteket kan hjälpa dig med.

Funderingar kring något annat?

Du är varmt välkommen att kontakta oss med alla dina frågor som rör biblioteket. Du når oss via chatt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., mejl biblioteket@sh.se, telefon 08‑608 40 16 eller genom att besöka oss. All information om öppettider och annat hittar du på sida Kontakt och öppettider.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Bibliotek

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-10-20