Dela

Facebook Mail Twitter

Information från biblioteket med anledning av Coronaviruset

Här hittar du all samlad information om vad vi erbjuder - på distans och på plats. Sidan uppdateras löpande. Senast uppdaterad 23/9.

Student läser på en surfplatta

Uppdaterat 20/8: Biblioteket är nu åter öppet för allmänheten

Från och med måndag 23/8 öppnar biblioteket äntligen åter för allmänheten. Det innebär att dörrarna är upplåsta och passerkort behövs inte längre.

Uppdaterat 23/9: Öppettider

Från och med 1 november kommer biblioteket att återgå till ordinarie öppettider, vilket innebär öppet på kvällar och helger.

Tills dess gäller följande öppettider:

Öppettider från och med 23 augusti

Dag

Tid

Måndag–fredag


8:30–17:00
Infodisken bemannad 10:00–17:00.

Lördag–söndag

STÄNGT

Från och med 23 augusti öppet för allmänheten.

Observera att infodisken inte är bemannad på morgonen. Du som ska hämta ut ett fjärrlån behöver göra detta under den bemannade tiden. Reserverade böcker är placerade i daglånerummet, så du kan komma åt dem under hela öppettiden.

Uppdaterat 23/9: Grupprum

Alla grupprum är stängda till och med 3 oktober. Resursrummet Länk till annan webbplats., för dig med läsnedsättning, håller öppet för en behörig användare åt gången.

Men från och med 4 oktober kommer rummen åter att tas i bruk. Du kan boka redan nu i bokningssystemet Länk till annan webbplats..

Besöka

Naturligtvis gäller Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att inte komma in vid symtom eller närkontakt med smittad. Se Rekommendationer med anledning av coronaviruset för information från Södertörns högskola (nyhet, uppdateras löpande). Tänk efter innan om du behöver komma in.

Tänk även på att hålla avstånd på 1,5 meter till andra besökare och personal. Sprita eller tvätta händer innan du kommer och går.

Håll avstånd även när du köar. Max 2 personer samtidigt i kopieringsrum.

Uppdatering 24 november: Grupparbete

Grupparbeta inte på biblioteket. Du som behöver kan även fortsatt använda studiemiljön, men enbart för ensamstudier.

Låna

Om du behöver hämta en reserverad bok men inte vill, kan eller får komma till biblioteket kan du skicka någon annan som ombud. Ombudet behöver ha med sig din och sin egen giltiga legitimation. Om du inte längre behöver boken du reserverat, var snäll och meddela oss det så att nästa person kan få chansen.

Återlämna

Du kan alltid återlämna böcker i bokinkastet vänster om entrén. Du kan också posta boken till Södertörns högskolebibliotek, 141 89 Huddinge. Observera att du själv står för portokostnad.

Förseningsavgifter

Förseningsavgifter gäller som vanligt. Detaljer hittar du på sidan Förseningsavgifter och fakturor.

E-böcker, tidskrifter och databaser

Du som är student eller personal på SH eller RKH kommer som vanligt åt våra e-resurser hemifrån. Information om hur du gör för att logga in hittar du på sidorna SH: Åtkomst till databaser och andra e-resurser och RKH: Åtkomst till databaser och andra e-resurser. Där hittar du även vanliga frågor och svar.

Sökhandledning och referenshandledning

Sökhandledningen är öppen digitalt via verktyget Zoom. Drop in-handledning är tills vidare inställd. Kontakt via biblioteket@sh.se.

Talboksintroduktioner

Har du en funktionsnedsättning och behöver talböcker eller annan anpassad media? Välkommen till Talboksservice! Vi ger introduktioner på distans, normalt via Zoom. Boka genom att fylla i formuläret Skaffa talböcker och annan anpassad media. Kontakt via talbok@sh.se.

Kontakta oss

Har du några som helst frågor – tveka inte att kontakta oss.

Du hittar kontaktuppgifter i kontaktbubblan eller via sidan Kontakt och öppettider Länk till annan webbplats..

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Bibliotek

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-09-23