Dela

Facebook Mail Twitter

Utställning på biblioteket: Living in an Oilfield - Images and voices from Patos-Marinza Oilfield, Albanien

Utställning i biblioteket 23 maj–16 juni. Fotografier av Sidonie Hadoux, med texter av Sara Persson.

Oljefält. Foto: Sidonie Hadoux

Foto: Sidonie Hadoux

Genom fotografier och citat från människor som arbetar och bor i det albanska oljefältet Patos-Marinza utforskar utställningen hur livet i ett oljefält kan ta sig uttryck.

Text från utställarna:

"A photograph by Sidonie, taken in the oilfield during 2014, decorates the cover of Sara´s dissertation. Black tanks where oil is deposited in the middle. An oilrig and a gas flare as part of the oil infrastructure. Green agricultural fields in the foreground. Mount Tomorri in the background. The oilfield looks almost beautiful. The exhibition of photos from the area is closed. The dissertation about Patos-Marinza oilfield is finalized. What now? How can they keep speaking about life in Patos-Marinza? What do they say together?"

Utställningen är ett samarbete mellan fotograf Sidonie Hadoux och forskaren Sara Persson (fil dr i företagsekonomi). Materialet som visas upp kommer från såväl en fotoutställning som en akademisk avhandling. Här presenteras de på ett nytt vis, med syfte att fortsätta att tala om verkligheten ute på oljefältet.

Utställningen kommer att finnas på biblioteket mellan 23 maj och 16 juni.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2022-05-10