Dela

Facebook Mail Twitter

Nya och uppsagda e-resurser

Det har skett smärre förändringar i vårt e-resursutbud. Vi har skaffat en ny e-resurs, sagt upp en databas och har ett års test på ett e-resurspaket.

Händer på dator

Sedan årsskiftet har Södertörns högskola tillgång till tidskriftspaketet Social Sciences Collection, som består av 13 tidskrifter från Annual Reviews. Exempel på titlar ur tidskriftspaketet är:

  • Annual Review of Environment and Resources
  • Annual Review of Political Science
  • Annual Review of Sociology

Alla tidskrifterna finns sökbara i SöderScholar.

Södertörns högskola har avslutat prenumeration av Infotorg. Leverantören har ändrat sina säkerhetskrav på grund av tidigare otillåten nedladdning. Nu kräver leverantören en mer avancerad inloggningslösning som både är dyr och tidskrävande att implementera. Södertörns högskola har fortfarande tillgång till databaserna Juno och valda delar av InfoSoc. Dessa databaser hittar du i databaslistan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Under hela 2023 har Södertörns högskola ett test på paketet Gale Research Complete. Paketet innehåller databaser med internationella tidningar och tidskrifter, alla Gales e-böcker, alla förlagets litteraturdatabaser, en mängd primärkällor i Archives Unbound, samt material för företagsekonomi i den nyligen tillagda databasen Gale Business: Insights. Hela paketet är sökbart i SöderScholar.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Bibliotek

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-02-13