Dela

Facebook Mail Twitter

Har du en funktionsnedsättning och behöver talböcker?

Kontakta oss så bokar vi ett möte.

Student med hörlurar

Talböcker är böcker som du kan lyssna på och ofta även läsa med ögonen samtidigt.

För att kunna få talböcker behöver du ha en funktionsnedsättning som gör att du har svårt att läsa tryckt text. Det kan handla om till exempel dyslexi eller ADHD. Om du känner dig tveksam kring om du har rätt till talböcker så fråga gärna.

Alla talböcker finns i det digitala biblioteket Legimus och du som har rätt till talböcker laddar själv ner de böcker du behöver och vill läsa. Du som har en funktionsnedsättning som påverkar din läsning har rätt att få din obligatoriska kurslitteratur i ett format som är tillgängligt för dig, både som talbok och som punktskrift.

Läs mer om talböcker eller kontakta oss direkt.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Bibliotek

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-01-29