Dela

Facebook Mail Twitter

Södertörn samtalar: Inför EU-valet

I den andra delen av högskolans nystartade samtalsserie kommer fokus ligga på det stundande EU-valet och de brinnande frågor som delar Europa inför valet.

Student läser på en surfplatta

Under våren har Södertörns högskola dragit igång en ny samtalsserie med forskning och aktuella händelser i centrum. Det är ett forum där vi vill skapa utrymme för fördjupade samtal och tar oss an ett nytt tema vid varje tillfälle.

I den andra delen av denna samtalsserie kommer det handla om det stundande EU-valet, och mer specifikt om ett splittrat Europa som går till val. Högerpopulistiska partier väntas flytta fram sina positioner ytterligare, och flera av dem har ändrat sin inställning till EU. Istället för att förespråka utträde ur unionen vill de nu förändra den inifrån. Vad får det för konsekvenser? Och hur påverkas valet av att Storbritannien lämnar EU? Det är några av frågorna vi ska fördjupa oss i under det 45 minuter långa panelsamtalet.

Till detta samtal har vi bjudit in Nicholas Aylott och Ann-Cathrine Jungar som är statsvetare vid Södertörns högskola, samt Calle Håkansson som är analytiker vid Utrikespolitiska institutets Europaprogram.

Panelsamtalet kommer äga rum i högskolebibliotekets lounge måndagen den 20 maj klockan 11.00.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Samhällsvetenskap

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-10-07