Dela

Facebook Mail Twitter

Ny forskarpodd: Om skogsterapi och människans relation till naturen

I månadens forskarpodd intervjuas religionsvetare Henrik Ohlsson, som forskar om varför vi mår bra i skogen.

Student läser på en surfplatta

– Jag har alltid intresserat mig för det här med vår relation till naturen, berättar Henrik Ohlsson. Det bedrivs ju mycket forskning om varför vi mår bra i skogen, men ofta är det till exempel klinisk forskning inom psykologi. Jag intresserar mig mer för de kulturella förhållandet kring detta – på en mer existentiell nivå.

Henrik Ohlsson är alltså religionsvetare och till det kommer att han alltid haft ett stort intresse för naturen. I sin forskning lägger han ihop dessa två och undersöker bland annat om naturen kan vara en slags andlig resurs för människor?

Samtalet leds av Linn Anglerfjord.

Lyssna till podden på Södertörns högskolas SoundCloud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du också hittar många andra spännande forskarpoddar. Poddarna produceras av MT-Talks Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i samarbete med kommunikationsavdelningen.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-12-08