Dela

Facebook Mail Twitter

Dominika Polanska tilldelas pris ur Ulf Bodach Söderströms minnesfond

Grattis säger vi till vår forskare Dominika Polanska som tilldelats pris ur Ulf Bodach Söderströms minnesfond! Dominika får priset, som instiftats av Miljöpartiets riksdagsgrupp, för att hon med sin forskning om boende och bostadsfrågor bidragit till att fördjupa förståelsen av vad segregation och klyftor gör med städer och människor.

Student läser på en surfplatta

Nedanstående text är hämtad från Miljöpartiets pressmeddelande.

Priset ur Ulf Bodach Söderströms minnesfond instiftades av Miljöpartiets riksdagsgrupp 2018 för att främja personer som verkat för att fördjupa och förnya grön idédebatt. 2021 års pristagare är Dominika Polanska.

Motivering

Dominika Polanska får priset för att hon med sin forskning om boende och bostadsfrågor bidragit till att fördjupa förståelsen av vad segregation och klyftor gör med städer och människor. Hon har också pekat på möjliga vägar framåt, och deltagit i människors arbete för bättre stadsmiljöer och livsförhållanden. Ulf Bodach Söderström hade ett särskilt intresse för bostads- och stadsutvecklingsfrågor, och brann för idén om städer som lät många olika människor bo och mötas, oavsett bakgrund eller plånboksstorlek. Därför är Dominika Polanska en värdig mottagare av priset till Ulf Bodach Söderströms minne.

– Jag är smickrad och stolt att ta emot priset som uppmärksammar den forskning jag bedriver. Vi står inför en klimatkris och en bostadskris och jag är glad att min forskning nått ut och gjort avtryck. Jag hoppas att ännu fler kan få upp ögonen för vad som pågår i våra städer och bostäder, och hur vi kan skapa förändring tillsammans, säger Dominika Polanska om priset.

Läs mer om priset här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2022-02-24