Dela

Facebook Mail Twitter

Nytt nummer av State of the region: The Many Faces of the Far Right in the
Post-Communist Space 

CBEES State of the region report är en årlig publikation som rapporterar och reflekterar kring den sociala och politiska utvecklingen i Östersjö- och Östeuroparegionen. Med årets tema vill man ge en överblick över de inslag av högerextremistisk nationell identitet och populistisk politik som växt fram i samband med en ökad auktoritärism, skepticism gentemot Europa och illiberalism i området.

Student läser på en surfplatta

Tvärtemot de förhoppningar och faktiska framsteg vi såg i många Central- och Östeuropeiska länder i början av 2000-talet ser vi nu istället en utveckling som tyder på att tillståndet för demokration i regionen är långt ifrån säkerställd.

Ta del av rapporten här:

The Many Faces of the Far Right in the Post-Communist Space: Länk till annan webbplats.
A Comparative Study of Far-Right Movements Länk till annan webbplats.
and Identity in the Region Länk till annan webbplats.


 


Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Östersjö- och Östeuropa

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-02-16