Dela

Facebook Mail Twitter

2019-03-05

Karriärvecka på Södertörns högskola

Snart är det dags för karriärvecka på Södertörns högskola. Den 11, 12 och 14 mars ska man kunna få hjälp att registrera sig i karriärportalen och hur man där gör en personlig profil, chattar med potentiella arbetsgivare och tar del av karriärmässor.

– Karriärportalen är både för de som nu studerar och för de som redan tagit examen och vår förhoppning är att många vill registrera sig där för att ta del av de karriärmöjligheter som finns, säger Kerstin Beckenius, enhetschef för studie- och karriärvägledningen.

Studenter i reception

Under karriärveckan kan man komma förbi i entrén mellan 11 – 13 någon av av dagarna och få information kring karriärportalen som är helt gratis.

– Vi är flera studie- och karriärvägledare som kommer finnas på plats och ge råd kring hur man gör när man registrerar sig och hur man skapar sin personliga profil, berättar Kerstin Beckenius.

I karriärportalen finns flera funktioner och man kan bland annat se lediga sommarjobb, chatta med potentiella arbetsgivare och ta del av olika karriärmässor. Exempelvis så kommer man som registrerad kunna ta del av en Hållbarhetsmässa den 20 mars.

– Det som är väldigt bra med karriärportalen är att man kan få en initial kontakt med potentiella arbetsgivare både för sommarjobb men även för jobb efter examen. I portalen finns arbetsgivare både inom privat och offentlig sektor och det finns jobb både i Sverige och utomlands, säger Maria Helmfrid och Malin Eckervald, studie- och karriärvägledare.

Studie- och karriärvägledarna på Södertörns högskola vill även få in idéer och förslag från studenter på workshops och event som kan hållas på högskolan via shkarriar@sh.se.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-03-06