Dela

Facebook Mail Twitter

2019-04-30

Nu söker vi efter Årets alumn 2019!

För åttonde året i rad så kommer Södertörns högskola att dela ut utmärkelsen Årets alumn. Och du kan vara med och bestämma vem det blir!

Student läser på en surfplatta

Tidigare alumner har fått utmärkelsen med motiveringar som att de varit ”en god förebild för andra studenter, ”haft ett starkt samhällsengagemang” och ”en vilja att bidra till ett gott samhälle”.

Förra årets utmärkelse gick till författaren och språkvetaren Sara Lövestam. Hon tog ut sin lärarexamen från Södertörns högskola och har också studerat genusvetenskap och svenska. ”Med sin lärargärning och sitt framgångsrika författarskap är Sara en god förebild för Södertörns högskolas studenter” stod det bland annat att läsa i nomineringen.

Blir du nyfiken på Sara och vill veta mer? Se filmen och lyssna på podden med henne.


2017 tilldelades Mattias Svensson utmärkelsen Årets alumn 2017. Mattias Svensson har studerat PEO programmet. Ett starkt samhällsengagemang, särskilt för utbildning och skolan samt ett målmedvetet arbete med att ge alla elever lika möjligheter i skolan utmärkte honom. Mattias hade dessutom engagemang för demokrati och samhällsbyggnad med utbildning i fokus – allt det sammantaget gjorde att han fick utmärkelsen.

Blir du nyfiken på Mattias och vill veta mer? Se filmen och lyssna på podden med honom.


Nu kan du nominera din favorit och tycka till vem som är en bra ambassadör för högskolan. Din motivering till varför den personen ska bli Årets alumn 2019 vill vi ha senast den 28 juni. Utmärkelsen kommer att delas ut under Södertörn hyllar den 5 februari 2020.

För att nominera till Årets alumn ska personen ha:

  • studerat vid Södertörns högskola
  • presterat något utöver det vanliga i sin karriär, i ett särskilt engagemang eller något som är värt att uppmärksamma
  • vara en god förebild för dagens och framtida studenter

Nominering

Nomineringen ska innehålla alumnens namn, den utbildning alumnen gått och en motivering till varför just hen borde bli Årets alumn 2019. Nomineringarna ska vara inlämnade till alumnverksamheten via e-post eller vanlig post senast 28 juni.

Postadress: Södertörns högskola, Ilhem Bouroucha, SH alumni, 141 89 Huddinge.

E-post: alumni@sh.se

Har du frågor?

Vid frågor om nomineringen eller Årets alumn kan du kontakta Ilhem Bouroucha via alumni@sh.se eller telefon: 072 236 05 43.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-05-03