Dela

Facebook Mail Twitter

2019-06-28

Södertörns högskola finns på plats i Almedalen

Under årets Almedalsvecka i Visby kommer Södertörn anordna flera spännande programpunkter. Högskolans forskare kommer också bidra med sin expertis i andra organisationers arrangemang.

Student läser på en surfplatta

Almedalen är en viktig arena inom det politiska och offentliga Sverige, och även i år kommer Södertörns högskola finnas på plats i Campus Gotlands lokaler. Torsdagen den 4 juli anordnar vi Södertörn samtalar – en dag då forskare från högskolan samtalar kring temat ”Hur mår Europa idag?” ur olika aspekter. Bland annat kommer vi gå in närmare på EU-valets konsekvenser för svensk politik, anti-genuspolitiken som hot mot demokratin och huruvida Europa kan vara sekulärt och mångreligiöst samtidigt.

Livesändning från Almedalsveckan 2019

Tema: "Hur mår Europa idag?”

 

Våra forskare kommer även att delta i andra arrangörers program i samtal om allt från samhällsutveckling och religion till it-stress och klimatsmarta resor. För dem som inte kan vara på plats i Almedalen kommer de samtal som arrangeras av Södertörns högskola att livestreamas. Alla programpunkter som vi anordnar och de som våra forskare medverkar i går det att läsa mer om i programmet.

Högskolans programpunkter kommer äga rum på Uppsala universitet – Campus Gotland, med huvudentré på Cramérgatan 3. Inför det första panelsamtalet som startar klockan 9.00 serveras frukost till de 50 första besökarna från 8.30.

Vi ses i Almedalen!

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-07-04