Dela

Facebook Mail Twitter

Södertörn hyllar 5/2: Dagen då vi firar forskning och framgångar

Onsdagen den 5 februari ägnar vi helt åt att hylla forskning och kunskap. Det är dagen då vi delar ut utmärkelserna årets alumn, årets excellenta lärare och Guldgripen, lyssnar till hedersdoktorn, samtal mellan doktorander och SH Talks av våra nya professorer.

Student läser på en surfplatta

– Det här är tredje året vi genomför Södertörn hyllar, säger vicerektor Nils Ekedahl. Så vi får väl säga att det blivit en tradition nu!

Södertörn hyllar startades för att skapa en arena där vi kan fira våra framgångar, både akademiskt och pedagogiskt, ta del av varandras forskning, mingla och samtala. Programmet i år är digert, då vi har ovanligt många nya professorer.

Dagen inleds klockan 9.00 med en promovendidiskussion – hur är det att vara doktorand på Södertörns högskola?

– Jag är lite extra glad över att vi fått in detta samtal i programmet, säger Kerstin Cassel, prorektor med särskilt ansvar för forskarutbildningen. Det är säkert många, inte minst studenter på avancerad nivå, som är intresserade av att höra mer om livet som doktorand här på högskolan.

Professorernas SH-talk, kvartslånga, populärvetenskapliga föreläsningar, kommer att hållas parallellt under dagen. Här kommer många skilda ämnen att behandlas, några exempel är “Bilden av forskning och forskare i medierna och allmänhetens förtroende” (medie- och kommunikationsvetenskap), ”Vad är tid?” (filosofi) och “Hur är det möjligt att klara något som man egentligen inte ska klara av?” (pedagogik).

Därutöver ska vi hylla våra nya excellenta lärare, årets Guldgrip (studenternas val av bästa lärare) och årets alumn.

Även årets hedersdoktor, Elena Marushiakova, håller sin föreläsning denna dag. Elena Marushiakova från Bulgarien är en framstående och välkänd forskare inom romska studier. Läs mer om hedersdoktorn och hennes forskning i en tidigare nyhet.

Lättare lunch kommer att serveras och dagen avslutas 16.30 med ett mingel då det också finns dryck och tilltugg.

– Jag hoppas verkligen att så många som möjligt av våra medarbetare och studenter tar sig tid att komma till Södertörn hyllar, säger Nils Ekedahl. Dagen är en unik chans att ta del av högskolans bredd och djup på ett väldigt trevligt sätt.

Ta del av hela programmet.

Varmt välkomna den 5 februari till biblioteket!

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-01-17