Dela

Facebook Mail Twitter

Maureen Hoppers utsedd till årets alumn

Maureen Odora Hoppers, kommunikationschef på Riksteatern har utsetts till årets alumn på Södertörns högskola.

– När jag fick ta del av motiveringen så blev jag oerhört ödmjuk, säger Maureen Odora Hoppers.

Student läser på en surfplatta


Mauren Odora Hoppers tog sin magisterexamen i historia på Södertörns högskola 2003 och har arbetat på bland annat Axfoundation som kommunikationsansvarig, kommunikationschef på Mångkulturellt centrum i Fittja samt som styrelseledamot i CinemAfrica och Projekt Playground.

– Jag har väl hunnit med en del men när man är mitt uppe i det så ser man inte det på det viset. Därför ser jag den här utmärkelsen också som ett sätt att ge tillbaka och skapa nya förutsättningar men också bredda bilden av vad man kan bli som historiker, säger hon.

Idag arbetar Maureen som kommunikationschef på Riksteatern, hon sitter även som styrelseordförande i mediehuset Fanzingo och sitter även i styrelsen för Stockholms konstnärliga högskola.

– Trots alla utmaningar som finns så är det så roligt att arbeta på Riksteatern. Våra föreställningar ska spegla samtiden och synliggöra hela Sverige. Det handlar inte bara om etnisk mångfald utan kan även handla om kön eller genus, kulturen skapar en gemenskap. Att jobba med en bred representativ kultur är att skapa ett hållbart samhälle på ett trovärdigt sätt, säger hon.

Hennes privata liv har präglats av att vara född i flykt. Hennes föräldrar var politiskt aktiva och kom till Sverige på 80-talet när Maureen var tio år.

– Jag minns när vi landade i Sverige och det var snökaos. Jag minns hur jag åt blodpudding som första lunch med kall mjölk och hårt bröd alltså knäckebröd. När man är liten så ser man det lilla. Det har format mig i barnperspektivet och kunna se detaljer och format mina relationer där jag i min roll som chef tycker att det är viktigt att se mina medarbetare och det handlar ofta om det lilla och inte bara det strategiska, säger hon.

När hon studerade på Södertörns högskola så studerade hon på heltid och arbetade halvtid samtidigt som hon var ensamstående med en dotter.

– Jag fick en förståelse för hur man kunde planera min tid och prioritera men även landa i en riktning man ville. Den kombinationen och flexibiliteten fick jag med mig från Södertörns högskola. Det sättet jag togs emot av institutionen har också präglat mitt yrkesliv med att dela med mig och öppna vägar för andra, säger hon.


Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-02-28