Dela

Facebook Mail Twitter

2020-03-31

Vill du plugga i höst? Här är våra tips!

Nu är anmälan öppen inför höstterminen, men att välja utbildning är inte alltid så lätt. Därför har vi skapat en enkel guide för dig som funderar på att studera på Södertörns högskola. Våra studie- och karriärvägledare har också drop in-tider via Zoom. Sök till våra program och kurser senast 15 april!

Student läser på en surfplatta

Vad vill du studera?

På Södertörns högskola pluggar idag över 12.000 studenter på cirka 80 program och 260 fristående kurser. Hos oss kan du utbilda dig till exempel till lärare, polis, socionom, personalvetare, ekonom, journalist och bibliotekarie. Du kan läsa program eller kurser inom medieteknik, miljö och utveckling, estetik, filosofi, historia, arkivvetenskap och mycket, mycket mer.

Här kan du ta del av vår utbildningsguide. I den finns tips på hur du går tillväga för att söka efter utbildningar, beskrivningar av olika begrepp och så vidare.

Nya utbildningar

I höst startar ett helt nytt program på Södertörns högskola: Filosofi, politik och ekonomi, PPE. Det är en bred utbildning som riktar sig till dig som är intresserad av att arbeta med samhällets framtida utmaningar på en arbetsmarknad som ställer allt högre krav på helhetssyn. Du får en förmåga att fatta beslut baserade på insikter från olika fält.

På vår ämneslärarutbildning med inriktning mot gymnasieskolan startar en ny inriktning: svenska som andraspråk.

Behöver du stöd?

Är du osäker på vad du vill arbeta med i framtiden eller vad du vill studera? Våra studie- och karriärvägledarna har drop-in samtal via Zoom mellan klockan 12.00 och 14.00 måndag till torsdag till och med den 15 april.

Läs mer om samtalen och hur du deltar

Hur är det att plugga på Södertörns högskola?

Södertörns högskola har ett Instagramkontolänk till annan webbplats där du varje vecka kan följa en student på högskolan som berättar om hur det är att plugga här och livet på campus.

Välkommen att söka och höra av dig om du har frågor!

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-04-06