Dela

Facebook Mail Twitter

Funderar du på att läsa en kurs i höst?

Funderar du på att studera i höst? Oavsett om du vill plugga de närmaste åren eller helst vill arbeta, men är osäker på hur dina möjligheter kommer att se ut i höst, kan fristående kurser vara ett alternativ. På Södertörns högskola finns cirka 250 att välja bland.

Student läser på en surfplatta

På Södertörns högskola studerar cirka 12.000 studenter på omkring 80 program och mer än 250 kurser Länk till annan webbplats.. För vissa yrken krävs att du har gått ett visst utbildningsprogram, men många gånger kan du välja att läsa fristående kurser och själv sätta ihop din utbildning. I filmen nedan går vi igenom skillnaderna mellan program- och kursstudier. Vill du diskutera ditt val med en studie- och karriärvägledare finns möjlighet till drop-in-samtal via Zoom.

Kursstudier i flera år eller några veckor

På Södertörns högskola finns kurser i en rad olika ämnen. Du kan till exempel läsa kurser i ämnen som företagsekonomi, psykologi, journalistik, medieteknik, miljövetenskap, estetik och religionsvetenskap.

Här finns också många kortare kurser. Att skriva för webben och interaktiva medier, Civilrätt - en introduktion, Filosofins historia, Moderna resetrender - från volontärturism till flygskam och Retorik i praktiken är bara några exempel.

Här listas alla kurser på Södertörns högskola Länk till annan webbplats..

Behöver du stöd i ditt studieval?

Våra studie- och karriärvägledarna har drop-in-samtal via Zoom mellan klockan 12.00 och 14.00 helgfria måndagar till torsdagar till och med den 15 april.

Läs mer om samtalen och hur du deltar

Undrar du över skillnaden mellan att läsa fristående kurser och program rekommendera vi dig att se filmen nedan som jämför studierna med olika sätt att lägga upp en resa:

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-04-07