Dela

Facebook Mail Twitter

Lediga jobb på Södertörns högskola: Välkommen med din ansökan!

Just nu finns bland annat flera lektorstjänster att söka. Här får du jobba i en miljö där det finns stora möjligheter att utvecklas som pedagog, forskare och administratör. ”Vi ser fram emot att välkomna nya medarbetare”, säger rektor Gustav Amberg.

Student läser på en surfplatta

Paul Fuehrer, lektor i sociologi vid Institutionen för samhällsvetenskaper, och Maria Normark, lektor i medieteknik vid Institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik berättar mer om hur det är att arbeta som lektor på Södertörns högskola.

– Som lektor på Södertörns högskola får jag undervisa för engagerade studenter samt forska om angelägna samhällsfrågor. Här finns stora möjligheter att utvecklas som pedagog, forskare och administratör i ett trevligt och familjärt kollegium. Det säger Paul Fuehrer, lektor i sociologi och avdelningsföreståndare på Institutionen för samhällsvetenskaper.

– Det bästa med att jobba som lektor är att ständigt få utvecklas och lära sig nya saker. Det låter kanske klyschigt, men jag tror att få andra yrken ger så många möjligheter till att fördjupa sig och förkovra sig. Det upplever jag är en lyx, säger Maria Normark, lektor i medieteknik vid Institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik.

En stor men samtidigt liten högskola

Paul Fuehrer berättar att det som är speciellt med att jobba på Södertörns högskola är att vi är en förhållandevis stor högskola, men ändå minde än många andra lärosäten. Det gör att det är lättare att hitta samarbeten och diskussionspartners över disciplingränser och på andra institutioner. Det håller Maria Normark med om:

– På ett mindre lärosäte som Södertörns högskola finns det goda möjligheter till kontakt med andra ämnen och institutioner. Det finns också många möjligheter att utveckla sig genom att ta akademiska uppdrag och bidra till att utveckla akademisk kvalitet på olika sätt, den möjligheten uppfattar jag som mindre åtkomlig på större universitet och högskolor, säger Maria Normark.

En modern högskola

Södertörns högskola grundades år 1996, vilket gör den till ett av Sveriges yngsta lärosäten. Det är något som både Paul Fuehrer och Maria Normark tror kan bidra till ett mer modernt tankesätt.

– Vi har en mer avslappnad inställning till delvis förlegade traditioner inom högre utbildning. En sak jag upplever som mycket positivt är ett uttalat fokus på medborgerlig bildning, forskning om östersjöområdet, förortens utmaningar och möjligheter samt vikten av breddad rekrytering och inkludering, säger Paul Fuehrer.

En fördel med yngre högskolor och universitet är att strukturerna ofta är lite mer rörliga. Med det menar jag att gamla traditioner kan vara stelbenta och skapa svårigheter med att få delta och bidra, särskilt för yngre forskare. Så upplever jag det inte på Södertörn högskola, här kan intresserade som vill bidra göra det, säger Maria Normark.

Bli en del av Södertörns högskola, du med!

På Södertörns högskola finns stora möjligheter att utvecklas. Kontakta gärna ämnesansvarig i ditt ämne och bilda dig en egen uppfattning om de möjligheter som finns hos oss. Här hittar du alla våra lediga jobb.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-05-07