Dela

Facebook Mail Twitter

Möt forskare i nya podden Med andra ögon

Södertörns högskola fyller 25 år och i samband med jubileet släpper vi en ny poddserie där forskare från Södertörns högskola och andra gäster ger nya perspektiv på världen och vardagen. I podden tittar vi närmare på det som många tar för självklart och det som ofta är ifrågasatt.

Student läser på en surfplatta

Poddserien omfattar fem avsnitt som har religion, konsumtion, segregation, hållbarhet samt medier och demokrati som övergripande teman.

I debutavsnittet Sverige – världens mest sekulära och mångreligiösa land? medverkar Simon Sorgenfrei, docent i religionsvetenskap och David Thurfjell, professor i religionsvetenskap och Anna Bergström, vice ordförande förbundet Humanisterna.

Även poddens andra avsnitt släpps idag. I E-handelns gratis returer – till vilket pris? Medverkar Pejvak Oghazi, professor i företagsekonomi vid Södertörns högskola, Jonas Arnberg, tidigare VD på Handelns utredningsinstitut och Sharon Cullinane, professor i hållbarhet och logistik på Göteborgs universitet.

– Vår förhoppning och vårt mål med podden ”Med andra ögon” är att människor som lyssnar både ska få med sig nya insikter, kanske till diskussioner vid middagsbordet eller i fikarummet på jobbet, och också upptäcka den spännande forskning som bedrivs här på Södertörns högskola, säger rektor Gustav Amberg. Enligt vår vision ska vi vara ett universitet som bidrar till en hållbar samhällsutveckling genom forskning, utbildning och kritiska samtal om vår tids stora frågor, och det tror jag att också denna podd kommer att göra.

Mer om podden och hur du lyssnar

Med andra ögon är podden som ger nya perspektiv på världen och vardagen. Vi tittar närmare på det som många tar för självklart – och det som ofta är ifrågasatt. Här blandas frågor och forskning, människor och erfarenheter. Med andra ögon ges ut av Södertörns högskola och produceras av Soundtelling.

Du hittar podden där poddar finns, och även på sh.se/med-andra-ogon.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Forskning

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2022-02-08