Dela

Facebook Mail Twitter

Peter Dobers invald i KK-stiftelsens styrelse

Professor Peter Dobers har den 8:e juni valts in i KK-stiftelsens styrelse. -Det är förstås en stor ära för mig, säger Peter Dobers.

Student läser på en surfplatta

Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling (KK-stiftelsen) bildades 1994 när de så kallade löntagarfonderna avskaffades. KK-stiftelsen finansierar forskning och kompetensutveckling som sker i samverkan med näringslivet.

Södertörns högskola fick möjligheten att nominera styrelseledamöter till KK-stiftelsen och valet föll på att nominera professor Peter Dobers. I nomineringen lyfts Peter Dobers stora erfarenhet av just samverkansarbete fram. För Södertörns högskolas del kan nämnas att Peter initierade och har varit ordförande i Strategiska samverkansrådet och sedan 2017 varit ledande för uppbyggnaden av det strategiska samverkansarbetet vid Södertörns högskola. Det sistnämnda har resulterat i 43 personrörlighetsprojekt från akademin till en mängd olika arbetsplatser inom alla sektorer, liksom i avtal om strategiska partnerskap mellan Södertörns högskola och Botkyrka kommun (2020) och Huddinge kommun (2021). Numera leder han också de strategiska arbetsgrupperna i båda dessa partnerskap.

–Det är förstås en otrolig ära för mig personligen och högst troligt ett mycket fint erkännande för hur Södertörns högskola systematiskt har arbetat med strategisk samverkan, säger Peter Dobers om att bli invald i styrelsen.

Läs mer om KK-stiftelsen på deras hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Forskning

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2022-06-13