Dela

Facebook Mail Twitter

Våldet i Iran mot demonstranter vid lärosäten är oacceptabelt

Södertörns högskola är djupt oroade över den rådande situationen för studenter och universitetsanställda i Iran. Vi delar den uppfattning som Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) publicerat.

Student läser på en surfplatta

Studentdemonstrationerna i Iran fortsätter. Internationell media rapporterar att iranska säkerhetsstyrkor har satt in tårgas och skjutit skarpt mot protesterande studenter vid Sharif University of Technology i Tehran. Enligt uppgift är universitetet nu stängt.

"SUHF står upp för demokrati och mänskliga rättigheter och värnar yttrandefrihet och rätten till ickevåldsprotester. SUHF anser att det pågående våldet i Iran mot demonstranter vid lärosäten är oacceptabelt." Läs hela yttrandet på suhf.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2022-11-07