Dela

Facebook Mail Twitter

Nytt konsortium förbereder framtidens strategiska innovationsprogram

Inom ramen för utlysningen ”Impact innovation” ska upp till fem strategiska innovationsprogram starta under första kvartalet 2024. Innovationsprogrammen ska riktas mot en eller flera övergripande samhällsutmaningar. Södertörns högskola är en aktörerna i det nya konsortiet och representeras av Anders Ivarsson Westerberg, professor i offentlig förvaltning.

Södertörns högskola

Bakom Impact innovation står Vinnova, Formas och Energimyndigheten.

Södertörns högskola deltar tillsammans med Länsstyrelsen i Västerbottens län, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), Norrbottens Kommuner, Sundsvalls kommun, Tomelilla kommun, Region Jämtland Härjedalen, Handelshögskolan i Stockholm, Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och intresseorganisationen för landets minsta kommuner SmåKom. Koordinator för projektet är Mittuniversitetet.

Knutet till projektet finns även en advisory board av ledande internationella och svenska forskare inom systeminnovation och offentlig sektor.

De program som tas fram ska adressera områden med bred samhällsrelevans för att säkerställa större systemeffekter. De ska tydligt bidra till global konkurrenskraft genom omställning för hållbar utveckling och ha tydligt uttalade riktningar eller mål.

Läs mer om Impact Innovation på Vinnovas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-02-17