Dela

Facebook Mail Twitter

Ärvda berättelser – ny utställning i Art Space Södertörn

Den 12 april är det dags för en ny utställning i Art Space Södertörn. Utställningen Relatos. Ärvda berättelser av Ricard Estay är en samling fotografier och film som handlar om att söka sin historia och om en förgången tid av solidaritet och kamp. Utställningen visas 50 år efter militärkuppen i Chile 1973.

José Estay, Familjefestivalen, 1986. Ur Ricard Estay, Relatos. Ärvda berättelser. Art Space Södertörn, 2023.

Länge har jag sneglat på mitt arv. Bilderna min pappa gav mig innan sin bortgång. Förra året satte jag igång med att organisera det han lämnat efter sig. Det jag mötte i arkivet var en förgången tid då folkhemmet ännu bar på hopp.

(Ricard Estay, 2023)

Ricard Estay presenterar i foto och film sin far José Estay (1949 - 2012) som deltog i motståndsrörelsen i Chile efter militärkuppen. Han blev politisk fånge i Argentina innan han frigavs av FN efter politiska påtryckningar. Till Sverige kom han 1976, arbetade som vaktmästare men var också fotograf och ägnade all fritid åt kultur- och solidaritetsprojekt. Vid sina resor tillbaka till Latinamerika dokumenterade han urinvånares liv i Peru, Bolivia och Colombia.

Ricard Estay började efter faderns död ordna i pappans efterlämnade arkiv. Han gjorde även en resa till byn Catripulli, faderns födelseort i Chile. I installationen återger Ricard Estay faderns och sonens fotografiska skildringar av de platser de hade gemensamt - Chile och Fittja.

Utställningen Relatos. Ärvda berättelser av Ricard Estay, är Art Space Södertörns fjärde utställning.

Vernissage

Välkommen onsdagen den 12 april 16.00-18.00.

Håll utkik efter programpunkter under kalendariet, www.sh.se. Kontakta Art Space för bokning av visningar eller föreläsningar, e-post: artspace@sh.se.

Biografi

Ricard Estay (f.1985) är fotograf, konstnär och författare och bor och arbetar i Stockholm. Utställningar i urval: Diaspora Letters vol. 2 (2021), Botkyrka konsthall, En gång i betongen (2021), Goethe Institutet, Stockholm, Internationella Motståndsmuseet 1978-2020 (2019-2020), Södertälje konsthall. Böcker i urval: Ricard Estay & Nicolás Wormull, Diaspora Letters, André Frère Èditions, 2021 och Ricard Estay, En gång i Betongen, Stockholm: eget förlag, 2019. www.ricardestay.com Länk till annan webbplats..

Utställningsinformation

Utställningsperiod: 12 april – 2 juni
Öppettider: vardagar 10.00-16.00

Hitta hit: Södertörns högskola, Flemingsberg, Moas båge MA532, invid huvudentrén.

Art Space drivs av Södertörns högskola i samverkan med Stiftelsen Clara.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-04-05