Dela

Facebook Mail Twitter

Ur Signora Canedottos uppordningar - välkommen till en ny utställning i Art Space Södertörn!

Utställningen "Nina Bondeson. Ur Signora Canedottos uppordningar" öppnar i Art Space den 23 november 2023. Den fantasifulla och tankeväckande offentliga gestaltningen Signora Canedottos VII:e sortering i XXVI:e uppordning av all världens ting och företeelser, installerades utanför högskolans aula genom Statens konstråd 2002. Utställningen knyter an till installationen och hyllar Signoran i ett urval av Bondesons verk.

Konstverket Signora Canedotto av Nina Bondeson

Utställningen i Art Space pågår från den 23 november till den 18 januari,.

Nina Bondeson hör till de konstnärer i Sverige som tidigt arbetade med digital bildredigeringsteknik, och är djupt involverad i utvecklingen av grafiskt tryck och skilda medier. I Bondesons konstnärskap blandas fiktiva berättelser, figurer, objekt och märkliga händelser. Filosofer och vetenskapsmän som Arthur Schopenhauer (1788-1860) eller atomfysikern Nils Bohr (1885-1962) kan dyka upp tillsammans med en handfull egensinniga personer som Bondeson skrivit fram, som just Signora Canedotto. 2002 utfördes hennes stora installation vid Södertörns högskola genom Statens konstråd, och den planeras att renoveras under 2024.

- Signora Canedotto har alltid varit lika gammal som jag av någon konstig anledning. Det förvånar många att hon fortfarande är odiagnosticerad. Hon har hört från Susanne Brögger att vi lever i Herrens 26:e skapelseförsök, och har själv analyserat vad som hänt med de tidigare 25 försöken. För att undvika att detta 26:e går samma öde till mötes anser hon att varje människa, oavsett religiös övertygelse, har en plikt att hjälpa Herren göra världen till ett bättre ställe. Skolan för hundrädda, som hon själv driver, går inte bra och befinner sig ständigt på ruinens brant. Signora Canedotto gråter ofta, dricker för mycket likör och tröstäter syltkakor, men hon ger aldrig upp. Hon torkar tårarna och tror alltid på att det finns en lösning på alla problem, berättar Nina Bondeson.

Öppet seminarium och vernissage

Torsdagen den 23 november är det öppet seminarium med konstnären kl. 15 - ca 16.30. Därefter invigs utställningen med efterföljande vernissage, som pågår till kl. 18.

Öppet seminarium

Samling vid Art Space kl. 15.00. Promenad till högskolans aula där Nina Bondeson berättar om verket Signora Canedottos VII:e sortering i XXVI:e uppordning av all världens ting och företeelser i ett samtal med utställningsansvarig Annika Öhrner. Åter vid Art Space invigs utställningen. .

Anmäl dig gärna till seminariet senast den 22 november kl 12.00 på artspace@sh.se

Boka gärna visningar eller seminarier i utställningen för studenter och medarbetare.

Mer om Art Space Södertörn

Art Space har fri entré och är öppet vardagar 10.00-16.00, förutom torsdagar då öppettiden är 12.00-19.00.
Läs mer om Art Space och utställningarna på Art Space webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-11-28