Dela

Facebook Mail Twitter

Ny juridikutbildning vid Södertörns högskola

Är du intresserad av juridik? I höst startar Södertörns högskolas första juridikprogram på grundnivå. Programmet är en treårig utbildning och vänder sig till dig som är intresserad av att förstå både den offentligrättsliga och den affärsrättsliga sidan av företagande och entreprenörskap.

– Efter avslutad examen har du en bred arbetsmarknad och många karriärvägar att välja bland, säger Richard Sannerholm, jur.dr., lektor i juridik vid Södertörns högskola.

Moas båge_sh

Programmet ger dig kunskap och verktyg som behövs för att lösa komplexa affärsjuridiska frågor. Du får till exempel kunskap om handläggning och beslutfattande vid myndigheter och kommuner samt juridisk kunskap om svensk rätt och EU-rätt.

Richard Sannerholm
Richard Sannerholm

– Det finns ett stort behov av jurister som kan både offentlig rätt och affärsrätt, när det gäller entreprenörskap och företagande. Entreprenörskap och företagandet är dessutom kärnområdet inom EU-samarbetet och som företagare i Sverige måste du ha en god kännedom om svensk rätt och EU-rätt, säger Richard Sannerholm.

Fokus på affärsrätt och offentlig rätt

– Det unika med utbildningen är den juridiska fördjupningen och möjligheten för studenter att specialisera sig i offentlig rätt eller affärsrätt, och samtidigt få en bred juridisk kompentens inom de båda områdena. Programmet bygger på en lång utbildningserfarenhet vid Södertörns högskola inom just offentlig rätt med ett affärsrättsligt fokus.

Framtiden

Utbildningen ger dig karriärmöjligheter inom en rad olika områden hos både offentliga och privata arbetsgivare. Du kan till exempel arbeta på statliga och kommunala myndigheter som handelstjänster, och på privata företag med många myndighetskontakter som till exempel banker, försäkringsbolag och konsultbyråer.

– Hos oss läser du inte för att bli advokat, åklagare eller domare. Hos oss läser du juridik för att du har ett stort intresse av juridiska frågor inom offentlig rätt och affärsrätt, gillar entreprenörskapsfrågor och att analysera och presentera juridiska lösningar både skriftligt och muntligt, avslutar Richard Sannerholm.

Efter studierna har du behörighet att söka vidare studier på avancerad nivå.

Läs mer om Kandidatprogram i juridik med inriktning mot affärsrätt och offentlig rätt här. Om du lämnar din e-postadress och kryssar för programmet på sh.se/intresse skickar vi en påminnelse i samband med att anmälningsperioden öppnar den 15 mars.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-02-07