Dela

Facebook Mail Twitter

Läs en kurs i sommar – anmäl dig senast 15 mars

Vill du lära dig något nytt i sommar? Fyll på med kunskap och inspiration genom att läsa en kort sommarkurs. På Södertörns högskola ges tre spännande kurser i sommar, varav två på distans. Sista anmälningsdag är den 15 mars.

Blommor framför Södertörns högskola

Du söker kurserna via antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Anmälan är öppen mellan 19 februari och 15 mars. Hoppas vi ses i sommar!

Digitala medier, desinformation och källkritik (7,5 hp)

En distanskurs som vänder sig till dig som är intresserad av att lära dig om AI-genererat innehåll, desinformation och konspirationsteorier i relation till frågor om yttrandefrihet, källkritik och tillit till medier och information. Kursen utgår från samtida mediedebatter som diskuterar och analyserar yttrandefrihetens prövningar i postsanningens tid.

Floristik och faunistik (7,5 hp)

Detta är kursen för dig som vill lära dig mer om de redskap som används för att artbestämma okända växter och djur. Du får lära dig om bestämningsnycklar och hur de är uppbyggda samt träna på artbestämning, identifiering och introduceras för artkunskap. Du får även göra ett eget, mindre herbarium.

Retorik och klimatomställning (7,5 hp)

Kursen ges på distans och vänder sig till dig som har ett engagemang och intresse för hållbar utveckling och klimatomställning. Du får genom kursen en bättre grund att kunna arbeta retoriskt med frågor som rör klimatet. Fokus är på produktiva klimatsamtal, samt den retoriska gestaltningen av klimatfrågor i politik, medier och kommersiell kommunikation.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-02-23