Dela

Facebook Mail Twitter

Nytt program i höst - Förvaltningsprogrammet - offentlig organisation och ledning

Ett demokratiskt samhälle och hållbar samhällsutveckling förutsätter att vi har pålitliga och välfungerande samhällsinstitutioner. I höst startar Förvaltningsprogrammet - offentlig organisation och ledning vid Södertörns högskola.
– Programmet ger en mycket god kunskapsgrund för den som är intresserad av statlig och offentlig sektor utifrån alla dess olika ansvarsområden och utmaningar, säger Daniel Castillo, lektor i offentlig förvaltning.

Studier och forskning i offentlig förvaltning handlar om samspelet mellan offentliga verksamheter så som skola, sjukvård, polis, klimat- och miljöfrågor och infrastruktur och den politik som styr dem. Det handlar också om att förstå förvaltningens roll i en komplex och föränderlig omvärld.

Daniel Castillo

Programmet vänder sig till studenter som är intresserade av samhälle, politik och organisation och gärna vill arbeta med frågor som rör våra gemensamma mänskliga utmaningar i både stort och smått, säger Daniel Castillo.

Framtid

– Studenter som läser programmet får en kandidatexamen i ämnet Offentlig förvaltning. När det gäller yrkestitlar är omfattningen stor. Några exempel är analytiker, utredare och handläggare, säger Daniel Castillo.

Programmet är tvärvetenskapligt med tyngdpunkt i ämnen som företagsekonomi, statsvetenskap, nationalekonomi, sociologi och juridik. I Stockholmsområdet är programmet unikt med sin geografiska placering, som ger dig möjlighet att göra studiebesök och praktik på spännande arbetsplatser. Utbildningen är också unik genom utbildningens tydliga fokus på offentlig förvaltning och den organisationsteori som du ingår.

Efter avslutade studier har du kunskap för att kunna arbeta på myndigheter, kommuner, regioner eller andra organisationer som tjänsteperson. Genom att arbeta inom den offentliga förvaltningen bidrar du till att bygga pålitliga och välfungerande samhällsinstitutioner – något som är en förutsättning för en demokratisk och hållbar samhällsutveckling.

Efter studierna har du också behörighet att söka vidare studier på avancerad nivå.

Läs mer om Förvaltningsprogrammet - offentlig organisation och ledning här. Om du lämnar din e-postadress och kryssar för programmet på sh.se/intresse skickar vi en påminnelse i samband med att anmälningsperioden öppnar den 15 mars.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-02-23