Dela

Facebook Mail Twitter

2019-05-28

Nytt sätt för dig att återställa ditt lösenord!

Brukar du också glömma vilket lösenord du har till ditt SH-konto under sommaren? Eller missade du att ändra lösenord i tid? Nu gör vi det smidigare för dig att återställa ditt lösenord.

Student står framför Södertörns högskola med en dator framför sig

Från och med måndag den 3 juni återställer du själv lösenord istället för att gå via Mediecenter. För att kunna återställa ditt lösenord själv behöver du först registrera en alternativ mejladress och mobilnummer, sedan är det bara att börja. Detta kommer upp automatiskt första gången du loggar in på Office 365. Nedan kan du läsa mer om hur du gör för att registrera alternativa kontaktuppgifter.

Hur du registrerar alternativa kontaktuppgifter

Du börjar med att klicka på länken för att mata in alternativa kontaktuppgifterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där fyller du i användarnamn och lösenord för ditt SH-konto. Nu registrerar du upp två kontaktsätt för återställning av lösenordet. Det gör du genom att klicka på ”Konfigurera det nu”.

Registrera telefonnummer ”Telefon för autentisering har inte konfigurerats”

Här väljer du land och fyller sedan i det telefonnummer du vill koppla. Du väljer själv om du vill bekräfta ditt telefonnummer genom att klicka på ”ring mig” eller ”skicka sms”. Fyll i verifieringskoden i fältet och klicka på ”verifiera”.

Registrera mejladress ”Autentiseringsmeddelande via e-post har inte konfigurerats”

Här skriver du in den mejladressen du vill koppla och klickar på ”mejla mig”. Observera att du inte ska använda ditt SH-konto utan en privat mejladress. Du ska nu ha fått ett mejl från Microsoft Online Services Team till den adress du angav. Om du inte fått något mejl, se över skräppost. I mejlet hittar du en verifieringskod som du fyller i och klickar på ”verifiera”.

Har du några frågor? Kontakta MedieCenter.

Kontakta eller besök MedieCenter

Entréplan (plan 5) i Moas båge
Telefon: 08-608 41 90
E-post: mediecenter@sh.se

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-05-29