Dela

Facebook Mail Twitter

Modern brevkompistjänst vann studenttävling

Fredag 17 januari gick finalen av TänkOm 2020, en idétävling för studenter på IT, medier och design och journalistik-utbildningarna.

Student läser på en surfplatta

Studenterna fick 48 timmar på sig att utveckla idéer på tjänster och koncept på temat social hållbarhet med fokus på Stockholm. Idéerna presenterades sedan för en branschjury.

- Det är så fantastiskt att få ta del av studenternas kreativitet och uppriktiga vilja att hitta lösningar på aktuella samhällsproblem, som i det här fallet på årets tema social hållbarhet. Dessutom tror jag att flera av dessa idéer faktiskt är praktiskt genomförbara och skulle kunna bidra till att lösa en del av dagens problem med till exempel skolsegregation, säger Sanna Volny, adjunkt i journalistik på Södertörns högskola och medarrangör av TänkOm.

Vann gjorde "Hej Kompis", en tjänst som som ska förenkla mötet mellan barn  i olika delar av Stockholm. I det segrande laget ingick Moa Rune (IMD), Josefin Nilsson (IMD), Matilda Wiberg (IMD), Lisa Jonsson (IMD), Marcus Persson Westin (JMM), Alexander Binderis (IMD) och Sofie Anglerfjord (JMM).

Juryns  motivering löd: "En tjänst som kopplar an till barnens vardag och tacklar utmaningar där de befinner sig. En service och en idé som katapulterar Tiktokgenerationen och tar brevväxling till 2020-talet."

Juryn bestod av Petter Beckman, projektledare för #EttSthlm, Direktpress, Sophie Landwehr Sydow, doktorand Medieteknik Södertörn, Fredrik Söderqvist, retoriker Södertörn, Ellen Ahlgren Andersson, UX-designer Decerno och Hannes Eder, KTH Innovation.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-09-07