Dela

Facebook Mail Twitter

2020-05-29

Regeringen öppnar upp för viss undervisning på campus i höst

Idag kom besked från regeringen att de lättar på kravet gällande distansundervisning för högskolor och universitet från 15 juni. Samtidigt gäller fortfarande rekommendationerna om social distans. Södertörns högskola kommer med närmare besked vad detta innebär för våra studenter nästa vecka.

Student läser på en surfplatta

Idag kom besked från regeringen att de lättar på rekommendationerna för distansundervisning. Mycket ansvar lämnas till respektive lärosäte att ordna undervisningen på ett sätt som inte strider mot de rekommendationer som fortfarande gäller; som att hålla ordentlig distans och att inte överstiga 50 personer i en folksamling.

Nu behöver vi ordentligt tänka igenom vad detta innebär för oss och våra studenter här på Södertörns högskola, säger rektor Gustav Amberg. Vi vill förstås gärna välkomna våra studenter tillbaka till campus, samtidigt som vi ska bedriva undervisningen på ett ansvarsfullt sätt för att fortsatt minimera smittspridningen.

I en tidigare nyhet utlovade vi att besked om höstterminen skulle komma den 1 juni. Vi behöver nu ytterligare några dagar för att besluta hur undervisning och terminsstart kan anpassas efter de nya rekommendationerna, och återkommer senare under nästa vecka med närmare besked.

Så här skriver Folkhälsomyndigheten idag 29 maj:

"Högskolor, universitet, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola och annan utbildning som riktas mer mot vuxna studenter hänvisas till de föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer som gäller för övriga samhället. Det kan till exempel innebära att man håller distansundervisning när så är möjligt, som för teoretiska moment, men återupptar undervisning på plats i lokalerna för praktiska moment.

Ytterst är det upp till huvudmannen att på det sätt som bäst passar verksamheten bidra till att minimera smittspridning."

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-05-29