Dela

Facebook Mail Twitter

Undvik trängsel: Alternativa gångvägar för att närma sig högskolan

Det är inte bara inne på högskolan som vi alla måste komma ihåg att hålla ett säkert avstånd till varandra, det gäller även på vägen hit. Södertörns högskola har tagit fram en karta där du kan se de alternativa gångvägar som du kan använda för att närma dig högskolan.

Två personer i rörelse. De går från vänster till höger i bild och har avstånd mellan sig, den ena går framför den andra.

För att undvika trängsel i kollektivtrafiken är rekommendationen att cykla eller promenera, istället för att åka pendeltåg eller buss. Men det är inte alla som har möjlighet att ta cykeln, en del måste åka kollektivt. Då uppstår risken att det blir trångt vid uppgångarna från pendeltåget. Södertörns högskola delar rulltrappor och gångvägar med de som ska till Huddinge sjukhus, vilket kan vara ett ytterligare skäl till att välja en annan väg.

Den närmsta vägen är inte alltid den bästa vägen

Det är lätt hänt att det blir trängsel när många människor stiger av pendeltåget på samma gång. Alla vill hänga med rulltrapporna upp och komma fram så snabbt som möjligt. Då kan det vara bra att komma ihåg att Flemingsbergs station har två uppgångar! Om det är trångt vid den ena, testa gärna den andra.

Från den norra änden av perrongen blir promenaden till högskolan aningens längre, men det kan det vara värt om det är mindre trängsel. Om du ska vara i D- eller E-flygeln är promenadtiden från norra uppgången i stort sett lika lång. Det kan vara en bra idé att sätta sig längst bak om du reser med pendeltåget mot Södertälje C, då hamnar du nära den norra uppgången på pendeltågsstationen när du går av i Flemingsberg.

På flygfotot nedan ser du vilka olika gångvägar du kan använda för att närma dig högskolan:

Alternativa gångvägar till Södertörns högskola.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-08-27