Dela

Facebook Mail Twitter

Vill du kunna läsa med öronen?

Talsyntes, alltså möjligheten att läsa upp all digital text med en datorröst, finns nu tillgängligt för alla studenter och personal på Södertörns högskola.

Student läser på en surfplatta

Tortalk är enkelt att använda och omvandlar automatiskt text på din skärm till tal. Det är en hjälp för att läsa till exempel e-böcker, artiklar, hemsidor och egna texter. Om du har en läsnedsättning kanske du redan är van användare av talsyntes, men programmet kan hjälpa fler än så. Att kunna variera din läsning underlättar koncentrationen och ökar det flexibla lärandet. Alla studenter och personal som vill får ladda ner TorTalk utan kostnad.

Tortalk har olika röster på ungefär 20 olika språk. Du kommer också hitta programmet i samtliga datorsalar på campus.

Nedan hittar du information om hur du laddar ner och installerar programmet beroende på vilket operativsystem du använder. Här finns också instruktionsfilmer för att komma igång som användare.

Om du redan har laddat ner programmet under vårterminen 2020 behöver du inte göra det på nytt, men du behöver uppdatera din licensnyckel. Efter studierna får du behålla programmet men har inte tillgång till nya uppdateringar.

Läs mer om talsyntes och hur du gör för att ladda ned programmet på Studieverkstans sida.

Här finns en sida för studenter om TorTalk:
https://tortalk.se/student-elev/ Länk till annan webbplats.

Du kan nå dem på info@tortalk.se eller via deras kontaktsida: https://tortalk.se/om-oss-kontakt/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-09-21