Dela

Facebook Mail Twitter

Hållbarhetsveckan 2021 - Tävla med din uppsats!

I samband med Hållbarhetsveckan 2021* den 9–11 juni anordnas tävlingen “Hållbar uppsats” där du som student på Södertörns högskola kan delta. Syftet med tävlingen är att uppmuntra fler att skriva om hållbarhet och därmed bidra till forskningen på området. Flera vinnare kommer koras och vinster kommer avslöjas snart.

Student läser på en surfplatta

En tävling för alla

Tävlingen vänder sig till alla studenter på Södertörns högskola som skrivit eller skriver sin kandidat-, magister- eller masteruppsats höstterminen 2020 eller vårterminen 2021.

Uppsatsen behöver på något sätt beröra ämnet hållbarhet. Kanske har du skrivit om en hållbar affärsmodell, ett socialt eller ekologiskt problem, eller ja vad som helst som på något sätt berör ekonomisk, social eller ekologisk hållbarhet.

Om du är osäker på om du kan delta med din uppsats, eller har någon annan fråga, tveka inte att höra av dig till hallbaruppsats@sh.se

Deadlines

Vi har två deadlines för anmälan:

 • 31 mars: Du som skrev din uppsats HT20 och du som skriver nu i början av vårterminen.
 • 31 maj: Om du skriver din uppsats i slutet av vårterminen

Vi är medvetna om att dessa uppsatser inte kommer ha gått igenom opponering, hänsyn till detta kommer tas vid bedömning.

Anmälan

Du anmäler dig genom att mejla din uppsats till hallbaruppsats@sh.se. Märk ditt mejl med “anmälan” i ämnesfältet.

  • Uppsatsen kommer bedömas av en jury med bred kunskap inom ämnet hållbarhet
  • Vinnarna kommer få chansen att presentera sina uppsatser den 10/6 under Hållbarhetsveckan 2021

  Hållbarhetsveckan 2021*

  Veckan efter terminsslut anordnar Södertörns Högskola ett flerdagars hållbarhetsevent för att samlas efter ett år av ovanliga studie- och arbetsförhållanden.

  Målsättningen är att ge hela högskolan möjlighet att träffas, reflektera och ta sats inför nästa läsår. Mellan den 9-11 juni och även dagarna innan och efter kommer högskolan, förutom uppsatstävlingen, att erbjuda en uppsjö av hållbarhetsrelaterade aktiviteter.

  Det kommer var intressanta presentationer, tankeväckande seminarier, och inspirerande samtal. Forskare från KTH kommer presentera effekter av flygresor inom myndigheter, workshops kring lärdomar av distansarbete kommer hållas, workshops kring SDG – impact assessment tool, ett ISDRS-mötelänk till annan webbplats som anordnas av Södertörns Högskola och Försvarshögskolan, Researchers desk diskussioner, med mera.

  Aktiviteterna kommer presenteras i större detalj i mitten av april, men boka in datumen 9-11 juni, så att du inte missar något!

  Dela

  Facebook Mail Twitter

  Sidan är uppdaterad

  2021-03-16