Dela

Facebook Mail Twitter

Vi planerar för campusundervisning i höst

Södertörns högskola har nu fattat beslut om att planera för att den mesta undervisningen kommer att ske på plats på campus under höstterminen 2021, men också behålla digitala inslag där det är önskvärt. Samtidigt måste vi vara beredda på att snabbt tvingas ställa om till en hög grad av digital undervisning.

Student läser på en surfplatta

– Pandemin gör det fortsatt mycket komplext att veta hur undervisningen kan bedrivas i höst. Men för att ge både lärare och studenter möjlighet att planera inför höstterminen har vi nu fattat beslutet att vi riktar in oss på campusundervisning från och med terminsstarten i höst, säger rektor Gustav Amberg.

Det är rimligt att anta att stora delar av befolkningen är vaccinerad efter sommaren, men det kommer samtidigt signaler om att det också under hösten 2021 kan komma att vara nödvändigt att hålla fysisk distans. Vi tror dock att det är enklare att gå från campusundervisning till undervisning med mer digitala inslag än tvärtom. Därför kommer vi på Södertörns högskola att planera för undervisning på campus i höst, men också behålla digitala inslag där det är önskvärt och fungerar bra pedagogiskt. Samtidigt måste vi vara förberedda på att snabbt tvingas ställa om till en hög grad av digital undervisning om myndighetsrestriktioner så kräver.

Om ändrade rekommendationer ges av regering eller expertmyndighet kan vi självklart behöva fatta nya beslut.

– Nu håller jag och alla våra medarbetare verkligen tummarna för att vi kan vara på campus i höst, fortsätter Gustav. Det har ekat tomt i korridorer och salar under ett år, vi är många som längtar till att campusområdet och lokalerna fylls av studenter igen.

Det var alltså ganska precis ett år sedan som regeringen gick ut med rekommendationen att högskolor i Sverige skulle övergå till distansundervisning, och från ena dagen till den andra flyttades i princip all undervisning från föreläsningssalarna till digitala föreläsningar. En omställning som inneburit väldigt mycket jobb och kraftansträngningar för många.

–Jag har sagt det många gånger, men jag kan bara fortsätta upprepa det; jag är så otroligt imponerad och tacksam över allt det jobb som lagts med och all den flexibilitet och det tålamod som både lärare och studenter visat under det här året. Vi håller i och håller ut i vår, så hoppas och tror jag att vi ses på riktigt här på högskolan i höst igen! Avslutar Gustav Amberg.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-03-28