Dela

Facebook Mail Twitter

Välkommen till Hållbarhetsveckan 2021!

Hållbarhetsveckan kommer att anordnas 9 juni till 15 juni. Efter ett år av ovanliga studie- och arbetsförhållanden vill vi nu kraftsamla för att skapa en arena för kritiska samtal om vår tids stora frågor och en slags manifestation för en hållbar utveckling.

Student läser på en surfplatta

Målsättningen är att ge hela högskolan möjlighet att träffas, reflektera och ta sats inför nästa läsår. Mellan den 9-15 juni kommer högskolan att erbjuda en uppsjö av hållbarhetsrelaterade aktiviteter och tillsammans blicka framåt kring flera av vår tids största utmaningar.

Det kommer att vara intressanta presentationer, tankeväckande seminarier, och inspirerande samtal. Forskare från KTH kommer presentera effekter av flygresor inom myndigheter, workshops kring lärdomar av distansarbete kommer hållas, workshops kring SDG – impact assessment tool, ett ISDRS-möte Länk till annan webbplats. som anordnas av Södertörns Högskola och Försvarshögskolan, Researchers desk diskussioner, med mera.

Veckan kommer hållas digitalt via zoom i de rummen som du når via länkarna i programmet nedanför (kommer inom kort). Om en programpunkt kräver anmälan är det beskrivet i texten, men inledningsvis krävs inte anmälan för att delta.

Deltagande i digitala rum

Under veckan kommer flera digitala rum att användas. Det rum som används finns angivet vid varje programpunkt. Under alla dagar finns det även ett öppet Mingelrum (Lounge), vilket är en plats för de som vill diskutera någon fråga djupare eller bara umgås. Mingelrummet kan också användas om en programpunkt behöver avslutas, då kan diskussionerna fortsätta i mingelrummet. Om det efterfrågas vid inloggning i zoomrummen är lösenordet: 552021.

Rum 1: https://sh-se.zoom.us/j/61985686948?pwd=UGFPMDhFK3p0SXVEMjNzNDF5SlowUT09 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rum 2: https://sh-se.zoom.us/j/68718178136?pwd=Wm91emJJaXZZanNTRmlzMGdzcXY0dz09 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mingelrum (Lounge): https://sh-se.zoom.us/j/63046939955 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Onsdag den 9 juni

9.00-9.15: Invigning av Hållbarhetsveckan. Gustav Amberg. Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

9.15-10.15: Reducing academic flying: On the gap between goals and action. Elina Eriksson och Daniel Pargman, projekt CERO, KTH. Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

10.30-11.30: Workshop: Akademiskt flygande på Södertörns Högskola: möten, konferenser och forskningsarbeten. Jesper Alvarsson-Hjort, Maria Wolrath Söderberg. Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

11.30-13.00: LUNCH

13.00-14.00: Hållbarhetsdidaktik på Södertörn: Teori och praxis. Madeleine Hurd och Mona Petersson. Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

14.00-15.00: Omstart - hur tacklar vi pandemins konsekvenser? SöderS Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

15.15-16.00: Is it possible to measure sustainable consumption? - A conceptual analysis of the construction of a sustainable consumption index for 28 EU countries. Stig Blomskog Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Torsdag den 10 juni

9.00-9.30: Bokprojekt via Routledge mot en antologi med fokus på hållbarhet. Ranjula Bali och Peter Dobers Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spår 1 (OBS! Plats för 30 deltagare, anmäl dig nedan):

Spår 2:

9.30 - 11.30: Workshop: SDG impact assessment tool. Göteborgs centrum för hållbar utveckling – Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

10.00-11.30: Pedagogiska perspektiv på hållbarhet. Niclas Månsson, med flera Rum 2 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

11.30-13.00: LUNCH

13.00 – 14.15: Presentation av 2021 års vinnande bidrag från Södertörns Högskolas tävling för uppsatser med hållbarhetstema. Projektgruppen för hållbar uppsats, juryn och vinnarna av tävlingen Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

14.30-16.00: Företagssektorn – klimat, omställning och rättvisa. Moderatorer: Johanna Holmberg och Louise Gabrielsson Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

16.15-17.30: Naturens rättigheter. Moderator: Patricia Jonason. Debattörer: Jan Darpö, professor Emeritus i miljörätt. Pella Thiel, medgrundare av Naturens rättigheter i Sverige och ordförande i End Ecocide Sverige Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fredag den 11 juni


Spår 1:

Spår 2:

9.00-12.00: International Sustainable Development Research Society (ISDRS): Forskningsseminarium och workshop 4 - Södertörns Högskola och Försvarshögskolan. Ledord: Mod, konst, kultur och mänskliga rättigheter. Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

10.00-11.00: Preliminärt: Klimatgap LIVE! – Designa lärande för en utmanande framtid. Maria Wolrath Söderberg och Isak Jarnehäll Livesändning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

12.00-13.30: LUNCH

13:30 - 14.30: The Climate Crisis – what is it and what do we need to do? Christina Carlmark https://www.climaterealityproject.org/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

14.45-15.30: Erfarenheter av interdisciplinär undervisning i Ledaskap för hållbar utveckling: samarbete i forskning, samhället och världen. Jesper Alvarsson-Hjort, Malin Gawell, Paul Fuhrer, och Ann-Sofie Köping Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Måndag den 14 juni

10.00-11.00: Workshop kring hållbarhet i undervisning på Södertörns Högskola. Fakultetsnämndens arbetsgrupp för hållbar utveckling (AGHU). Se program Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. .Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

13.00-16.00: SustainLabs hållbarhetsverkstad: Hur kan hållbarhetsidéer bli verklighet? Tomas Kjellqvist (OBS! Endast plats för 30 deltagare - Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tisdag den 15 juni

10.00-11.00: Kulturanalysprogrammet med inriktning hållbar utveckling- utbildning av utförare av hållbar utveckling med en kritisk medvetenhet om begreppets komplexitet. Maria Vallström Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

13.00-17.00: Dissertation defence: New Tides in Shipping: Studying incumbent firms in maritime energy transitions. Ignė Stalmokaitė (NMT). Rum 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-06-11