Dela

Facebook Mail Twitter

Coronasituationen och höstterminen 2021 – vad gäller?

Södertörns högskola har planerat för att återigen ha undervisningen på campus i höst. En del utbildningar kan ha digitala inslag kvar även i höst. Vad som gäller för just dig ser du i ditt schema.

Student läser på en surfplatta

– Nu håller jag och alla våra medarbetare verkligen tummarna för att vi kan vara på campus i höst. Det har ekat tomt i korridorer och salar under ett år, vi är många som längtar till att campusområdet och lokalerna fylls av studenter igen. Södertörns högskola har vidtagit kraftiga restriktioner för att bidra till att minska smittspridningen i samhället sedan mars 2020. Självklart följer vi rekommendationerna från regeringen och expertmyndigheter noga även framöver, säger rektor Gustav Amberg.

Snart är höstterminen här och Södertörns högskola har planerat för att undervisningen ska ske på plats på campus. Vi är självklart beredda att ställa om och gå över till digital undervisning igen om det skulle behövas och vi följer myndigheternas rekommendationer. Hur återgången till campus kommer att se ut är inte klart, men vi kommer att kommunicera löpande på sh.se/student med generell information och på studiewebben med mer specifik information. Sidan sh.se/corona-faq kommer att uppdateras med vanliga frågor. Har du en fråga som inte står med där är du välkommen att kontakta Infocenter på info@sh.se

Viktigt att hålla dig uppdaterad kring ditt schema

När vi nu går över till studier på plats kan en del utbildningar ha vissa digitala inslag kvar. Om du ska vara på campus eller om du har digital undervisning framgår av ditt schema, så det är viktigt att du håller dig uppdaterad om vad som står i det.

Oavsett om du är ny student eller student sedan tidigare är det viktigt att du i god tid tar reda på vad som gäller just för dig. När terminen börjat ber vi dig att regelbundet kontrollera ditt schema och hålla dig uppdaterad om vad som gäller för just din kurs.

Du som ny student hittar enklast ditt schema genom att gå in på Registrera dig och sedan söka upp den kurs eller det program du ska gå, detta är tillgängligt från den 14 juli. Du som befintlig student ser enklast ditt schema i ditt kursrum på Studiewebben. Du kan alltid söka upp ditt schema i Sök Schema.

Här kommer du att få mer information

Du som är student kommer löpande få generell information från högskolan via sh.se/student. Specifik information om vad som gäller för just din utbildning kommer att meddelas på Studiewebben.

För dig som är ny student

Information för dig som har sökt program eller kurser inför höstterminen kommer att publiceras under ”registrera dig” på sh.se/nystudent den 14 juli.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-07-09