Dela

Facebook Mail Twitter

Vanliga frågor och svar med anledning av coronaviruset

Vi hoppas nu att de striktaste restriktionerna är förbi oss och högskolan börjar öppna upp. Vi fortsätter följa myndigheternas råd och rekommendationer och anpassar verksamheten därefter. Högskolan har tagit fram en FAQ för att svara på vanliga frågor som du som student eller blivande student kan ha gällande coronaviruset och hur det påverkar dina studier.

Student läser på en surfplatta

Snart är höstterminen här och Södertörns högskola har planerat för att återigen ha undervisningen på campus i höst. En del utbildningar kan ha digitala inslag kvar även i höst. Vad som gäller för just dig ser du i ditt schema. Vi är självklart beredda att ställa om och gå över till digital undervisning igen om det skulle behövas och vi följer myndigheternas rekommendationer.

Det är fortfarande viktigt att hålla distans trots att undervisningen nu delvis återgår till att ske på campus. Vi har vidtagit åtgärder för att underlätta distanseringen, som exempelvis att minska ner antalet platser i föreläsningssalarna (detta upphör 2021-11-02 på grund av lättnader i restriktioner), att sätta upp skyltar som påminner om att hålla avståndet och att sätta upp plexiglas vid informationsdiskar och liknande. Mycket ansvar vilar också på individerna att i allmänna utrymmen se till att hålla avstånd till varandra.

Du som är student kommer löpande få generell information från högskolan via sh.se/student Länk till annan webbplats.. Specifik information om vad som gäller för just din utbildning meddelas på Studiewebben.

Om du inte hittar svaret på dina frågor kan du kontakta Infocenter (info@sh.se). Skriv vilket program eller vilken kurs du ska läsa så att Infocenter kan vidarebefordra ditt ärende till rätt funktion.

Olika funktioner har olika öppettider. Se respektive funktions sida för att se dess öppettider. För att se när Infocenter har öppet, gå till Infocenters sida. För biblioteket gå in på deras sida om öppettider. Högskolan generellt öppnar upp för studenter den 16 augusti med ordinarie öppettider, 06 - 24.

Inför höstterminen har vi öppnat upp möjligheten att genomföra salsskrivningar på plats igen. Högskolans lokaler för salsskrivningar är utrustade med bord där studenter sitter enskilt med avstånd mellan borden. Vidare är lokalerna luftiga och har god ventilation. Detta gör att det är möjligt att följa Folkhälsomyndighetens information om att hålla avstånd i högskolans skrivsalar. Sedan tidigare finns ytterligare åtgärder på plats, såsom plexiglas, visir för skrivvärdar, handsprit och avståndsmarkeringar i golv. En del kurser kan fortfarande ha digital examination istället för salstentamen. Håll dig uppdaterad med vad som gäller för dig i Studiewebben eller kontakta din kurs/ditt ämne.

Nytt för höstterminen är att det inte längre kommer att gå att efteranmäla sig efter att anmälningsperioden är över. Läs mer i nyheten om Ändringar i rutinerna för salstentamen.

Biblioteket öppnar upp igen den 8 augusti för studenter med passerkort 10-15 på vardagar. Den 23 augusti öppnar biblioteket upp för allmänheten. Öppettiderna är då 8.30-17 vardagar och har fortsatt stängt på helger. All information finns på sh.se/bibliotek/corona Länk till annan webbplats.

Nej, en del utbildningar kommer att ha undervisning på plats på campus. För att se vad som gäller för just dig kan du kolla i ditt schema antingen i ditt kursrum på Studiewebben eller genom vårt schemasök.

Praktik eller fältstudier till länder som UD avråder från resor till kan inte beviljas eller påbörjas.

För att utbytesstudier ska kunna ske höstterminen 2021 krävs att:

  • UD inte avråder från resor till aktuellt land
  • Mottagande land har öppna gränser
  • Mottagande universitet tar emot studenter

Kontakta våra internationella handläggare om du har frågor kring dina utbytesstudier.

Södertörns högskola planerar att ge kurser på campus från och med höstterminen 2021. Inresande utbytesstudenter som blivit antagna till Södertörns högskola kan genomföra sitt utbyte och studera på plats vid Södertörns högskola. Om situationen ändras vad gäller Covid-19 kan vissa kurser komma att ges på distans. För att studenter ska kunna komma till Sverige krävs att hemlandet har öppna gränser och att hemuniversitetet godkänner studier utomlands beroende på läget med Covid-19.

Kontakta våra internationella handläggare om du har frågor kring dina utbytesstudier.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-09-20