Dela

Facebook Mail Twitter

Coronasituationen och högskolans verksamhet – vad gäller?

Södertörns högskola har nu delar av undervisningen på campus. Många utbildningar har dock fortfarande digitala inslag kvar. Vad som gäller för just dig ser du i ditt schema.

Student läser på en surfplatta

– Det har ekat tomt i korridorer och salar under ett år, vi är många som har längtat till att campusområdet och lokalerna fylls av studenter igen. Södertörns högskola har vidtagit kraftiga restriktioner för att bidra till att minska smittspridningen i samhället sedan mars 2020. Självklart följer vi rekommendationerna från regeringen och expertmyndigheter noga även framöver, säger rektor Gustav Amberg.

Nu är höstterminen i full gång och Södertörns högskola har viss undervisning på plats på campus. Vi är självklart beredda att ställa om och gå över helt till digital undervisning igen om det skulle behövas och vi följer myndigheternas rekommendationer. Vi kommunicerar löpande på sh.se/student med generell information och på studiewebben med mer specifik information. På sh.se/corona-faq är hittar du svaren på vanliga frågor. Har du en fråga som inte står med där är du välkommen att kontakta Infocenter på info@sh.se.

Hur undervisningen blir framåt, till exempel under vårterminen går i dagsläget inte att veta, utan vi får anpassa oss efter förändringar och beslut som myndigheterna tar.

Viktigt att hålla dig uppdaterad kring ditt schema

Även om vi nu har studier delvis på plats kommer många utbildningar ha digitala inslag kvar. Om du ska vara på campus eller om du har digital undervisning framgår av ditt schema, så det är viktigt att du håller dig uppdaterad om vad som står i det.

Oavsett om du är ny student eller student sedan tidigare är det viktigt att du i god tid tar reda på vad som gäller just för dig. Vi ber dig att regelbundet kontrollera ditt schema och hålla dig uppdaterad om vad som gäller för just din kurs.

Du som ny student hittar enklast ditt schema genom att gå in på Registrera dig och sedan söka upp den kurs eller det program du ska gå. Du som befintlig student ser enklast ditt schema i ditt kursrum på Studiewebben. Du kan alltid söka upp ditt schema i Sök Schema.

Här kommer du att få mer information

Du som är student kommer löpande få generell information från högskolan via sh.se/student. Specifik information om vad som gäller för just din utbildning kommer att meddelas på Studiewebben.

För dig som är ny student

Information för dig som har sökt program eller kurser inför höstterminen är publicerad under ”registrera dig” på sh.se/nystudent.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-11-22