Dela

Facebook Mail Twitter

Våga tala - vi hjälper dig!

Att känna nervositet eller till och med rädsla för att tala inför en grupp människor är väldigt vanligt. Som student på Södertörns högskola kan du få hjälp och tips om hur du övervinner nervositeten.

Student läser på en surfplatta

Att hålla presentationer inför en grupp människor är något de flesta av oss behöver göra då och då, inte minst i högskolestudier och i ett framtida yrkesliv. För att hjälpa dig som känner nervositet inför sådana situationer anordnas kurser och grupper här på campus.

Studietipset hos Studieverkstaden

Studieverkstan är öppen för alla som studerar på Campus Flemingsberg. Studieverkstan håller bland annat i föreläsningsserien "Studietipset" som tar upp olika saker relaterat till akademiska studier, som att referera rätt och att skriva akademiska texter. Den 21/9 handlar Studietipset om att tala inför grupp. Läs mer om Studieverkstadens kurser och föreläsningar.

Kurs hos Studieverkstaden - Tala lätt

Studieverkstan ger tre workshoppar om strategier som kan göra dig bekvämare att tala i och inför en grupp. Du är välkommen att delta vid samtliga tillfällen eller vid ett eller två av dem. De som anmäler sig i förväg har förtur. Läs mer och anmäl dig på Studieverkstans sida Länk till annan webbplats..

Våga-tala-grupp i samarbete med Studenthälsan på KI

Studenthälsan på Södertörns högskola har ett nära samarbete med sin motsvarighet på Karolinska Institutet, KI. Studenthälsan på KI erbjuder under oktober en "Våga tala"-grupp för dig som i ett tryggt sammanhang vill träna på att tala inför grupp. Gruppen hålls av Hannes Claesson, leg. psykoterapeut och Ann-Louise Ebérus, kurator. Läs mer på KI:s hemsida för studenthälsa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-08-30