Dela

Facebook Mail Twitter

Södertörns högskola gästar Grow’in Skärholmen

16 september till 1 oktober arrangeras Grow’in Skärholmen, ett evenemang som ska lyfta Skärholmens utvecklingspotential. 25 september är högskolans på plats med forskare och studentambassadörer för att berätta om livet som student, aktuella forskningsprojekt och våra samarbeten.

Student läser på en surfplatta

Mitt på torget i Skärholmens centrum händer det spännande saker under det två sista veckorna i september. Här bjuds det in till samtal, möten, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Programmet är fullspäckat och innehåller förutom aktiviteterna på torget också en serie temadagar under rubriker som Vision, Leva & bo, Innovation & hållbarhet och inte minst utbildning.

Utbildning och forskning

Det är under de två sistnämnda temapunkterna som Södertörns högskola deltar. 25 september är vi på plats under hela dagen. Då får besökarna träffa våra studentambassadörer som berättar om våra utbildningar och svarar på frågor. Sofia Lundmark, lektor i medieteknik, visar upp resultatet av ett samarbete med Huddinge kommun där ungdomar bland annat genomförde enkätstudier inom ramarna för projektet Planning with youth. Med är också Cheick Wagué, rektorsråd för samverkan samt Andrea Didon, ansvarig för Sommarhögskolan.

Innovation och hållbarhet

Utöver att högskolan är på plats och träffar boende och andra nyfikna på torget deltar tre av våra forskare också i panelsamtal under temat Innovation och hållbarhet. Det är Natasja Börjeson, lektor i miljövetenskap, Jesper Alvarsson, rektorsråd med inriktning mot hållbarhet och Pejvak Oghazi, professor i företagsekonomi.

Som student är du varmt välkommen att delta i panelsamtalen digitalt, för mer information se inbjudan från arrangören. Självklart får du gärna titta förbi om du har vägarna förbi Skärholmens centrum 25/9 mellan 10-19. Hela programmet för dagen hittar du hos Stockholm stad. Länk till annan webbplats.

Grow’in Skärholmen arrangeras av Skärholmens stadsdelsförvaltning och centrumägaren Grosvenor.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-09-20