Dela

Facebook Mail Twitter

Utforska hur Microsoft365 kan hjälpa dig i dina studier

Microsoft har tagit fram verktyg som underlättar för personer med dyslexi. Dessa finns inbyggda i flertalet av deras produkter. Nedan beskrivs verktygen kort.

Student läser på en surfplatta

Avancerad läsare

Avancerad läsare togs fram för att hjälpa dyslektiker att läsa text på ett enklare sätt. Verktyget kan exempelvis läsa upp texter, bryta ner ord i stavelser och gör det möjligt att öka radavståndet för enklare läsning.

Diktering i Microsoft Office

Diktering innebär att du kan omvandla det du säger till text med hjälp av en mikrofon och en internetanslutning. I dag kan du diktera på svenska i Word, Outlook, OneNote och PowerPoint.

Microsoft Editor

Microsoft Editor hjälper dig optimera ditt skrivande på fler än 20 språk. Editor stryker under de problem som hittas. Editor finns även som webbläsartillägg i Microsoft Edge eller Chrome, där verktyget hjälper dig att skriva och rätta e-post, inlägg på sociala medier och allt du skriver på webben.

Läs mer om respektive verktyg här:

Avancerad läsare Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Diktering i Microsoft 365 Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Microsoft editor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så här gör du för att få Microsoft365.

Tortalk omvandlar automatiskt text på din skärm till tal

Ett annat system som kan underlätta studierna är Tortalk. Du som är student på Södertörns högskola kan få talsyntes gratis på din egen dator. Med programmet TorTalk kan du få e-böcker, artiklar, dina egna texter och annan digital text upplästa av en datorröst. Läs mer om Tortalk och hur det fungerar Länk till annan webbplats..

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-11-11