Dela

Facebook Mail Twitter

Coronasituationen och högskolans verksamhet – vad gäller?

Södertörns högskola följer noga utvecklingen i samhället och anpassar vår verksamhet löpande efter restriktioner och rekommendationer. Just nu har vi delar av undervisningen på campus. Många utbildningar har dock fortfarande digitala inslag kvar. Vad som gäller för just dig ser du i ditt schema.

Student läser på en surfplatta

Denna nyhet uppdateras löpande.

Den 8 respektive 23 december infördes nya rekommendationer på grund av en ökad smittspridning i samhället. De nya rekommendationerna påverkar dock inte i så hög grad högskolans verksamhet, men självklart är det mycket viktigt att vi fortsätter visa omsorg om varandra och hjälps åt för att minska smittspridningen. Detta kan vi tillsammans göra genom att framförallt

  • vaccinera oss,
  • hålla avstånd,
  • stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom och testa sig.

– Vi förstår att många oroas av situationen. Samtidigt vill vi tydliggöra att regeringens och Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer är framtagna så att universitet och högskolor ska kunna fortsätta bedriva sin verksamhet, med undervisning på plats. Vi gör förstås liksom tidigare anpassningar och ska undvika större samlingar, säger Gustav Amberg, rektor vid Södertörns högskola.

Södertörns högskola har viss undervisning på plats på campus. Vi är självklart beredda att ställa om och gå över helt till digital undervisning igen om det skulle behövas och vi följer myndigheternas rekommendationer. Vi kommunicerar löpande på sh.se/student med generell information för alla studenter och på studiewebben med mer specifik information för just din utbildning. På sh.se/corona-faq är hittar du svaren på vanliga frågor. Har du en fråga som inte står med där är du välkommen att kontakta Infocenter på info@sh.se.

Viktigt att hålla dig uppdaterad kring ditt schema

Även om vi nu har studier delvis på plats kommer många utbildningar ha digitala inslag kvar. Om du ska vara på campus eller om du har digital undervisning framgår av ditt schema, så det är viktigt att du håller dig uppdaterad om vad som står i det. Vi ber dig att regelbundet kontrollera ditt schema och hålla dig uppdaterad om vad som gäller för just din kurs.

Du som ny student hittar enklast ditt schema genom att gå in på Registrera dig och sedan söka upp den kurs eller det program du ska gå. Du som befintlig student ser enklast ditt schema i ditt kursrum på Studiewebben. Du kan alltid söka upp ditt schema i Sök Schema.

För dig som är ny student

Information för dig som har sökt program eller kurser inför vårterminen är publicerad under ”registrera dig” på sh.se/nystudent.

Vi fortsätter följa rekommendationerna

–Södertörns högskola har vidtagit kraftiga restriktioner för att bidra till att minska smittspridningen i samhället sedan mars 2020. Självklart följer vi rekommendationerna från regeringen och expertmyndigheter noga även framöver, avslutar rektor Gustav Amberg.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2022-01-18