Dela

Facebook Mail Twitter

Studiewebben: byte av plattform HT22 - vad betyder det för dig?

Snart kommer det en ny studiewebb. Högskolan byter lärplattform från Studiewebben Itslearning till Studiewebben Canvas. Från och med nu kommer det upp en ny sida med dubbla ingångar när du ska gå in på Studiewebben från sh.se.

Student läser på en surfplatta

När du klickar på ”Studiewebben” högst upp på sh.se eller går via genvägen på sh.se/student kommer du inte längre att komma in direkt på Studiewebben utan du får upp en sida med två inloggningsalternativ. Alla nya kurser kommer att finnas i nya Studiewebben Canvas och tidigare kurser finns i gamla Studiewebben Itslearning.

Om du vill göra en inlämning eller hämta ut material från en kurs som gått under vårterminen 2022 så klickar du på länken ”LOGGA IN SOM STUDENT ELLER ANSTÄLLD I STUDIEWEBBEN ITSLEARNING”. När det gäller omtentor eller rester som ska göras i den gamla Studiewebben Itslearning så måste du höra med din lärare eller administratör för kursen vad det är som gäller. Du kommer att kunna komma åt den gamla Studiewebben fram till den 30 november 2022.

Om du ska läsa en kurs i sommar eller i höst så kommer du att komma åt kursen i den nya Studiewebben Canvas. Vill du bekanta dig med nya Studiewebben redan nu kan du gå in på kursrummet Allt om Studiewebben Länk till annan webbplats. och lära dig mer.

Vad innebär bytet till nya Studiewebben för mig som student?

  • Studiewebben får ett nytt utseende och en ny inloggningslänk
  • Flera nya funktioner som underlättar din studievardag
  • Navigeringen bygger på en grundstruktur vilket underlättar navigering och ger färre klick.
  • Startsidan i alla kursrum ser likadan ut så du hittar länk till kursplan, schema och litteraturlista på samma ställe
  • En ny app "Canvas Student" som du laddar ner från AppStore/Andriod Google Play
  • Om du vill spara någonting från ett gammalt kursrum måste du göra det innan den 30/11 2022
  • Har du en omtenta eller komplettering från vårterminen? Kolla med din lärare eller administratör var den ska göras.

Läs den tidigare nyheten som bland annat innehåller en intervju med en student som varit med och testat att ha en kurs i den nya Studiewebben.

Har du frågor? Mejla info@sh.se.

Vill du läsa mer om det här området:
Läs mer om: Startsida Läs mer om: Student

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2022-08-16